HaberlerBaşarı HikayeleriEngel TanımayanlarKur'an-ı Kerim

Braille Alfabesiyle Kur’an-ı Kerim’i Öğrendi ve 12 Ayda Hâfız Oldu

Hâfız; ezberleyen, zihninde tutan, saklayan, koruyan anlamlarına gelmektedir. Hâfız, Kur’an-ı Kerim’in ayetlerini ezberleyen ve aynı zamanda onunla amel eden, mânâsını gönlüne işleyendir. Bu yönüyle de hâfız, yürüyen ve konuşan Kur’an demektir. Bu haberimizde sizlere 4 yaşında görme yetisini kaybeden, gönül gözüyle gören ve hâfızlıkla nasiplenen Ravzanur kardeşimizden bahsedeceğiz. Rabbimiz bizlere Hac Suresi 46. ayette şöyle buyuruyor;

“Yeryüzünde hiç dolaşmıyorlar mı ki ibret almış kalplere yahut işitmiş kulaklara sahip olsunlar! Şu bir gerçek ki gözler körleşmez, fakat göğüslerdeki kalpler körleşir.”

Nitekim, Ravzanur kardeşimiz görme engeline rağmen, Braille alfabesiyle (görme engelliler için kullanılan alfabe) Kur’an-ı Kerim’i öğreniyor ve sonrasında bunu hâfızlık ile taçlandırıyor. Konya’nın Karapınar ilçesinde tarımla geçimini sağlayan üç çocuklu Mehmet ve Rabia Koçaker çiftinin kızı Ravzanur, ortaokul 6. sınıf öğrencisi. Derslerindeki başarısıyla dikkatleri çeken Ravzanur, bu başarısını hafızlık ile taçlandırmak için örgün eğitimle hafızlık eğitiminin bir arada verildiği Karapınar İmam Hatip Ortaokulu’na kaydoluyor. Başta annesi olmak üzere, öğretmenleri ve kurs hocalarının da desteğiyle, 12 ay gibi bir zaman diliminde Kur’an-ı Kerim’i ezberleyip hayalini gerçekleştiriyor.

Bir Günde 11 Sayfa Ezberledi

Bir Gunde 11 Sayfa Ezberledi 1

Salgın hastalık tedbirlerinden ötürü son üç ayını evde ders çalışarak geçiren güzel kardeşimiz Ravzanur’un, günde 11 sayfaya kadar ezber yaptığı da olmuş. Kısa sürede hedefini gerçekleştirdiği için son derece mutlu olduğunu söyleyen Ravzanur, hafızlık süreci ile ilgili şöyle bilgi veriyor:

“Kısa sürede hafız olmayı hedeflemiştim, bunu da başardım. Zorlandığım zamanlarda gecemi gündüzüme kattım, tamamladım. Kur’an-ı Kerim’i hem elimle okuyarak hem de dinleyerek hıfzettim. Günde ortalama 1-2 sayfayla başladım sonra bir günde 11 sayfaya kadar ezber yaptım.’’

Daha önce 1 yanlışla 497 puan aldığı bursluluk sınavı başarısı da olan Ravzanur, okulda öğretmenlerinin de büyük destekleri olduğunu söylemekle birlikte “Hafız adaylarına Kur’an yolunda gitmelerini, insanları hafızlığa özendirmelerini tavsiye ediyorum.” sözlerini iletiyor. Başarısından ötürü çok sayıda kişinin kendisini aradığını anlatan Ravzanur, “İki dileğim vardı; biri hâfız olmak, bunu başardım, diğeri de Cumhurbaşkanımızla görüşmekti” diye ekliyor. Ravzanur’un annesi Rabia Hanım, kızının küçüklüğünden beri hafızlık hayali kurduğunu, kendisi istediği için hafızlığı kolaylıkla tamamladığını söylüyor ve ayrıca;

‘’İlkokula başladığında görme engelli bir hoca hanım Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğretti. Kur’an-ı öğrenince gerisi çok kolay oldu. Ezberi çok güçlü. Uzaktan eğitimle son üç ayını evde görüntülü ders vererek hafızlığını tamamladı. Evde biz de ezberini dinledik, hocaları da takip etti. Haziranda hafızlığını bitirmeyi istiyordu, başardı. Bizlere büyük mutluluk yaşattı.’’ diye de ekliyor.

Okul müdürü Emin Dilekli ise öğrencilerin 18 ayda hafızlık eğitimini tamamladığını, 60 hafız adayı öğrencinin olduğunu ve yaklaşık 40 öğrencinin hafız olduğu bilgilerini veriyor ve Ravzanur için “Başta annesi olmak üzere öğretmenleri ve kurstaki hocalarının desteğiyle hayalini gerçekleştirdi. Geç başladı, erken bitirdi.” diye ekliyor.

Kur’an Kursu Öğreticisi Huriye Sayar ise Ravzanur’un başarısından büyük mutluluk yaşadığını belirtmekle birlikte şöyle söylüyor: “Kur’an’ı Braille alfabesiyle elleriyle okudu, gönlüyle gördü ve hep dokunarak sevdi. Kendisiyle gurur duyuyorum.” Ravzanur emeklerinin neticesini alarak hayaline ulaşıyor ve aslında engellerin olmadığını bizlere göstermiş oluyor. Ayrıca bu başarısıyla gelecek nesiller adına ümitvâr olmamıza da bir vesile oluyor. Ravzanur ve nice nesillerin de Kur’an-ı Kerim ve Sünnet ışığında ilerleyen, onunla amel edenlerden olması duasıyla…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu