CamiÇevre-Hayvan HaklarıHaberlerHindistan

Kendi Elektriğini Üreten Cami

Mumbai’deki Hakim Dayam Mescidi güç tasarrufu için bir güneş enerjisi sistemi kurduktan sonra şehrin beşinci büyük çevreci camisi haline geldi.

Hindustan Times’ın yayımladığı haberde cami yöneticisi Khalil Vasil Khan durumu şu şekilde özetledi: “Camiye klimalar kurduktan sonra elektrik faturamız ayda 25.000 rupiye çıktı. Bu harcamayı en aza indirmek için güneş panelleri kurduk. Yakında faturamızın aylık 1000 rupiye düşmesini umuyoruz. Gelecek yıl içinde elektrik faturalarında 375.000 rupi tasarruf etmeyi bekliyoruz.”

Geçtiğimiz ay cami, 72 güneş paneli içeren 25 kilowatt (kW)’lık bir güneş enerjisi paneli kurdu. Sistem, yılda 35.000 ünite; günde yaklaşık 96 ünite elektrik enerjisi üretiyor. Bu da caminin elektrik ihtiyacının %90’ını karşılıyor.

gunes paneli

Hindistan’da güneş enerjisini kullanan dört cami daha bulunuyor. Khan :

Amacımız, cemaatimizde çevre koruma bilincini yaymak. Böylece onların da elektrik gibi çevreyi kirleten kaynaklara bağımlılıkları azalacaktır.

Caminin çatısının kavisli olması nedeniyle güneş enerjisi sisteminin kurulmasında zorluklar yaşandı. MSS Greentech’in operasyon direktörü Muhammad Sohail Shaikh, “ Tesis, maksimum güneş ışığını yakalayacak şekilde tasarlandı.” diyor.

Daha yeşil binaların yaratılmasında mevcut uygulamaları tamamlamak için sürekli yeni teknolojiler geliştiriliyor. Eko-inşaatın ortak amacı ise, inşa edilmiş çevrenin insan sağlığına ve doğal çevreye olan genel etkisini azaltmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu