HaberlerBaşarı HikayeleriBilim-TeknolojiTürkiye

Çanak Antenden Baz İstasyonu Kuran Genç

Hayatta bazı durumlar seçimlerimiz dışında bizlere sunulmuştur. Fiziksel özelliklerimiz, yaşadığımız coğrafya, ailemiz vs. tercihlerimizin ötesinde bir boyuttadır. Ancak yetenek ve kişisel donanımlarımız vesilesiyle olduğumuz yeri güzelleştirebilir, irademizi ortaya koyarak imkanlarımızı aşarak harekete geçebiliriz. Zorluklar içerisinde olsak bile çözüm üreterek beynimize ilham verebiliriz. Bu çözüm arayışı imkansızlıklar içinde farklı imkânlara kapı aralar, zorlukları kolaylaştırmaya olanak sağlayabilir. Bugün sizlere imkansızlıklar içinde ilham veren çalışmasıyla örnek olan Emrah Yardımcı‘dan bahsedeceğiz.

İmkansızlıklardan İlham Almak

Hakkari 1
Hakkari

Emrah Yardımcı, 24 yaşında bir genç. Hakkari’nin Onbaşı Köyü’nde yaşıyor. Kendisi maddi imkansızlıklar sebebiyle okulunu bırakarak köyüne dönmüş birisi. Emrah, köyünde cep telefonu şebekeleri çekmeyince çözüm arayışına girmiş ve Norveç’in güneş görmeyen dev aynaların yansıttığı güneşle aydınlanan Rjukan Kasabası’ndan ilham alarak şebeke sorununu yansıma yöntemiyle çözebileceğini düşünerek harekete geçmiş.

Bu düşünceyle çanak anten, metal sini ve folyo kağıtları kullanarak bir ‘baz istasyonu’ kurdu. Daha sonra evdeki wifi cihazını da sisteme dahil etti. Yardımcı’nın kurduğu ‘baz istasyonu’ köydeki öğrencilere de kolaylıklar sağladı. Uzaktan eğitim sürecinde olan öğrenciler derslerini rahatlıkla takip etmeye başladı.

Evin içine de Wi-Fi cihazı bıraktım. Sonra ‘Bunu etrafa nasıl dağıtabilirim’ diye düşündüm. Bunları kullanarak evin tamamına GSM vericisi sağladım. Köyün öğrencileri de evimizin yakınına gelip internete bağlanabiliyorlar.

Zorlukları kolaylaştırma niyetiyle başlayan bu hikâyede iyiliğin, merhametin ışıltılarını görüyoruz. Bir başkasının iyilik hikâyesine kulak vermek ise içimizdeki iyilik kıvılcımlarını harekete geçiriyor ve iyiliği görünür kılıyor. Bu ışıltıları yaymalı, iyilikleri çoğaltmalıyız. Çünkü inanıyoruz ki dünya iyilikle güzelleşecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu