Islam i hele verdenIndonesien

 5 Spørgsmål om Islam i Indonesien

I vores serie om islam i verden fortsætter vi med Indonesien, det fjerde mest folkerige land i verden med en befolkning på omkring 250 millioner og samtidig det mest folkerige muslimske land. Hvordan nåede islam til Indonesien? Hvor mange muslimer bor der i Indonesien? Hvilke moskeer og hvilke vigtige personligheder er der? Hvilke problemer oplever muslimerne? Du kan finde svarene på disse spørgsmål i vores artikel.

Hvor mange muslimer er der iIndonesien?

endonezya insanlar

I Indonesien udgør muslimer 88% af befolkningen på 263 millioner, mens resten er kristne (katolikker og protestanter), hinduer, buddhister og et lille antal animistiske samfund, der praktiserer lokale religioner. Dette gør Indonesien til det land i verden med den største muslimske befolkning. Islam er dog ikke den officielle religion i landet, men man har etableret en multireligiøs struktur. Islamisk sharia anvendes kun i Aceh-regionen

Hvornår og hvordan kom Islam tilIndonesien?

Endonezya Harita

Det er kendt, at islam først kom til Indonesien i begyndelsen af det 12. århundrede gennem muslimske handelsmænd fra Iran, Indien og Kina, der ankom til Sumatras kyster. Islam begyndte at udvikle sig hurtigt blandt det indonesiske folk fra det 13. århundrede gennem handel, ægteskaber og sufi-ordenen. Det voksede sig stærkere i de følgende år og satte i det 15. århundrede en stopper for dominansen af andre religioner.

Hvilke berømte moskeer findes der iIndonesien?

Malang Büyük Cami, Endonezya
Malangs Store Moské, Indonesien

Istiqlal-moskeen, den berømte centrale moske i Indonesien, er den største moske i Sydøstasien.  Derudover er Beytürrahman-moskeen, kendt som Açeli-muslimernes fæstning, og Erkam Bab El Rahman-moskeen, som kaldes “den flydende moske”, Minaret Masjid i Jerusalem, en af de ældste moskeer, Dian Al Mehri-moskeen, Soko Tunggal-moskeen, Rahmeten Lil-Alemin-moskeen og Great Demak-moskeen nogle af de berømte moskeer i Indonesien. Bortset fra disse ved man, at der er over 850.000 moskeer i Indonesien.

Hvem er de fremtrædende personer der udfører vigtige arbejde i Indonesien inden for islam?

Abdurrauf es-Sinkili
Abdurrauf es-Sinkili

Det vides, at arabiske og iranske tilkaldte har været aktive på Java siden 1400. En af de første, der arbejdede for islam i Indonesien, var en arabisk lærd ved navn Sheikh Abdullah Ârif. Senere udførte en af hans disciple, Sheikh Burhâneddin Efendi, forskellige missionerende aktiviteter i regionen. Derudover har sufier som Hamza Fansuri, Nureddin er- Raniri og Abdurrauf es-Sinkili udført vigtige aktiviteter på vegne af islam i regionen.

Hvilke problemer har muslimerne iIndonesien?

Cocuklar Endonezya

I Indonesien anerkender Ministeriet for Religiøse Anliggender også administrative aspekter af tro uden for islam og sikrer trosfrihed. Dog fremhæver vestlige kredse til tider de mere ekstreme aktiviteter fra visse grupper og præsenterer det som et pres på landets andre religiøse mindretal, selvom indonesiske muslimer generelt opfører sig fredeligt. Denne situation kan skabe problemer mellem muslimer og samfund fra andre trosretninger.

Source
Abdurrauf es-Sinkili

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button