7 Yaşından Beri Bilişim Teknolojileri Uzmanı: Muhammed Alhaulimy
Her insanın keşfedilmeyi bekleyen bir yeteneği ve varoluşunun bir sebebi vardır. Kimimiz bu yeteneği ömrümüzün ortasında fark ederiz kimimiz de yolun en başında…
İşte bugün sizlere bahsedeceğimiz Filistinli Muhammed Alhaulimy, sokakta oynarken sıradan bir çocuk olarak görülse de bilgisayar başında yeteneğinin sınır tanımadığı genç bir bilişim teknolojileri uzmanı…
7 Yaşında Keşfedilen Yetenek
7 yaşındayken oynadığı oyunların mutfak kısmına merak saran Muhammed, ailesine sürekli bu oyunların nasıl yapıldığını sormaya başlayınca anne babası onu uluslararası bir bilgisayar kursuna yazdırdı. Kursu başarıyla tamamlayan Muhammed, uluslararası bilgisayar becerileri sertifikasını alan en genç Filistinli oldu.
Bu vesileyle uzun bir eğitim sürecine başlayan Muhammed, katıldığı kursları yetersiz görünce sosyal medya aracılığıyla da kendini geliştirmeye başladı. Hatta bu amaçla, kendi çabalarıyla, İngilizce ve İbranice de öğrenip farklı dillerde programlama, uygulama yapma, tasarım gibi dersler aldı.
Ailesi Evdeki Küçük Dehanın Destekçisi
En başından beri Muhammed’e destekçi olan ailesi de onu hep teşvik etti. Oğlunun, kendisini başarıya götürecek benzersiz ve hırslı bir karakteri olduğuna inanan annesi, her ne kadar oğlunun uzun saatler bilgisayar başında olmasından endişe duysa da: “Evimizde küçük bir dehamız olduğu için mutluyum.” diyor.
Art Arda Gelen Başarılar
“Kendime ait bir şey, bir oyun ya da video oluşturmak istedim. Takdir edeceğim bir şey…” diyen Muhammed, 9 yaşındayken, kirlilik ve savaşlar gibi küresel konularda farkındalığı artırmak için ilk mobil uygulamasını yaptı. Ardından da bir grup arkadaşıyla Microsoft’un düzenlediği bir yarışmaya katıldı ve 500 kişiyi eleyerek finale ulaşmayı başardı.
Gazze’deki Kısıtlamalara Rağmen Tutkusunu Bırakmadı
Bu olağanüstü yeteneği ve başarısı, Muhammed’in önünü açtı ve Muhammed, dünyanın dört bir yanındaki bilişim şirketlerinden davetler aldı. Bunlar arasında 2015 yılında Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Şovu ve Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi de vardı ancak Gazze’deki Filistinlilere, İsrail ve Mısır tarafından dayatılan seyahat kısıtlamalarından dolayı Muhammed bunlara katılamadı.
diyen Muhammed, karşısına çıkan türlü engellere rağmen hayatını hayalleriyle süslüyor ve teknolojiye olan tutkusuna sımsıkı sarılıyor.
Muhammed, “Hayalim bir şekilde dünyayı değiştirebilecek bir şirket kurmak. Bilişim teknolojilerinde uluslararası hiçbir Arap’tan söz edilmiyor. İlk olmak istiyorum.” sözleriyle de Filistinli olmanın zor koşullarına rağmen geleceğe umutla bakıyor.