Amerika Birleşik DevletleriHaberlerİslamofobi

Amerika’da Ön Yargılar Kırılıyor

Birçok yanlı ve yanlış düşüncelerimizin ardında ön yargılarımız yok mudur? En yüksek duvarları belki de bu yargılarla örüyoruzdur. Bunun evrensel anlamdaki en önemli örneği ise elbette ki İslamofobi. Bu konu hakkında ne kadar çalışma yapsak az kalır kanaatindeyiz. Bu haberimizde ise onlardan biri için Amerika’ya kulak veriyoruz.

San Francisco Chronicle’ye göre Amerikalı bir Müslüman olan Moina Shaiq İslam ile ilgili ön yargıları ortadan kaldırmak için bir tanışma/soru cevap etkinliği düzenledi.

Sokaktaki sıradan insanlara nasıl ulaşacağımı düşündüm. Kim bir Müslüman ile yüz yüze görüşmek ve yargılanmadan, kendisine gözdağı verilmeden ona bir soru sormak ister?

diye düşünerek bu etkinliği planladığını belirten Shaiq birçok insanın daha önce hiçbir Müslüman ile tanışmadığını da defalarca duyduğunu söylüyor.

Shaiq konuyla ilgili şu ifadeleri kullanıyor:

Paris ve San Bernardino’daki terörist saldırılardan sonra böyle bir etkinliğe fazlasıyla ihtiyaç vardı. Düzenlediğimiz ilk etkinlik için bağımsız bir yer olması sebebi ile yerel kahve dükkânlarını seçtik. Bu şekilde birçok kişinin geleceğini umuyorduk.

Moina Shaiq 2
Amerika’da Ön Yargılar Yıkılıyor

Etkinliğe 100’den Fazla Kişi Katıldı

Etkinliğin ilk gecesinde, çoğunlukla gayrimüslim olmak üzere 100’den fazla insan, Fremont’ta bulunan kafeye geldi. Gerçekleşen ikinci etkinlik ise, Fremont’daki Round Table Pizza isimli bir pizza dükkânında düzenlendi.

İslam’da terör konusundan kadın haklarına, Deaş örgütünden, kadınların tesettürüne kadar birçok konunun konuşulduğu bu etkinlik vesilesiyle bir nebze de olsa katılanların ön yargıları kırılmış, medyanın oluşturduğu olumsuz ve yanlış algılar yerini hakikate bırakmış oldu.

Joyce Hessler etkinliğe katılan gayrimüslimlerden biri. Etkinlikten sonra şu ifadeleri kullandı:

Kendimi İslam’a karşı daha açık hissediyorum. İçsel olarak daha iyi hissediyorum ve burada İslam hakkındaki gerçekleri biraz da olsa öğrendim. Hakkında hiçbir şey bilmediğin birisine yaklaşmak çok zor. Bu yüzden öğrendiklerim, Müslüman olan birine yaklaşmayı artık benim için daha kolay hale getirdi.

San Jose’de yaşayan 29 yaşındaki bir kadın olan Najia Punjsheri ise “Bu (toplantılar) insanları daha az korkutuyor hale getiriyor. İnsanları daha bilgili hale getiriyor. Bazen korkularımıza sığınak olan cehaleti yıkıyor.’’ ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu