Haberlerİngiltere

Blackburn Camii Gönüllülerinden Türkiye’ye Yardım

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem sonrası birçok ülke hem ülkemiz hem de Suriye için nakdi ve ayni bağış kampanyaları başlattı. Bu haberimiz ise İngiltere’de başlatılan bir iyilik hareketinden. Blackburn Camii Gönüllüleri, Türkiye ve Suriye için yardım kampanyası düzenledi.

71 yaşında olan Musabhai Haldarvi otuz yıldır yardıma ihtiyacı olan insanların yanında olan bir cami gönüllüsü. Daha önce Bosna Hersek, Kenya, Pakistan, Somali, Ürdün ve Arnavutluk gibi birçok ülke için yardıma koşan Haldaryi bu kez Türkiye ve Suriye’ de depremden etkilenen insanlar için düzenlemiş oldukları bağış kampanyasını yönetiyor.

Oturup öylece seyredemezdim, cami gönüllüleri olarak bir kampanya başlattık ve diğer yerel camiler de çağrımıza ses verip bizlere destek oldular.

Camii gönüllüleri en muhtaç olan insanlara destek olmak için 28 Şubat günü Mescid’i Raza’dan bir ekiple Türkiye’ye geleceklerini, ülke genelinde insanlardan çok destek gördüklerini ve bu tarihe kadar toplayabildikleri kadar çok yardım toplayacaklarını dile getirdiler.

Müslüman kardeşlerimizin afetten etkilenen kardeşlerimiz için düzenledikleri bu kampanya bizlere peygamber efendimizin bu hadisi şerifini hatırlatıyor.

Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter. (Buhârî)

Bu zor günlerde dayanışma ve yardımlaşmanın güzelliğini görebilmek ve felaketlerden ders çıkarabilmek duası ile…

Kaynak
aboutislam.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu