Başarı HikayeleriHaberlerPakistan

Dünya Hafıza Şampiyonası Galibi: Pakistanlı Emma

Dünyanın dört bir yanından Müslümanların başarı hikayelerini dinlediğimiz pek çok alan var. Kimi zaman sanat, kimi zaman bilim, kimi zaman spor, bazen de teknoloji… Bugün sizlere anlatacağımız Pakistanlı Müslüman genç kızın ilham verici başarı öyküsü ise çok daha farklı bir alandan: “Zihin Sporları”.

Nedir bu zihin sporları? En basit tabiriyle, atletik ve fiziksel performansın aksine zihinsel yetenek becerilerine odaklanan bir oyun türü. Günümüzde Dünya Hafıza Şampiyonası​ adı altında zihin sporları olimpiyatları düzenleniyor. Bu şampiyona, 1991 yılında Tony Buzan ve Raymond Keene tarafından insan hafızasının gücünü gün ışığına çıkarmak amacıyla kurulmuş.

Kuruluşundan bu yana Bahreyn Krallığı, Kuala Lumpur, Oxford​ Üniversitesi, Imperial College London, The Royal Festival Hall, Singapur, Hong Kong ve Wuhan’da olmak üzere çeşitli bölgelerde düzenlendi ve düzenlenmeye de devam ediyor. Adından da anlaşıldığı üzere bu şampiyonada en iyi, en hızlı ve en keskin hafıza becerilerine sahip adaylar kazanıyor.

29. Dunya Hafiza Sampiyonasi Galibi Pakistanli Emma Alam
29. Dünya Hafıza Şampiyonası Galibi Pakistanlı Emma Alam

Emma Alam Guinness Dünya Rekorları’na Girdi

Bu senenin şampiyonu ise Pakistanlı Müslüman genç kız Emma Alam oldu. On farklı disiplinde farklı ülkelerden yarışmacılarla yarışan Emma, 300’den fazla yarışmacıyı yenerek 29. Dünya Hafıza Şampiyonası finallerini kazandı. Bu şampiyonlukla birlikte Guinness Dünya Rekorları tarafından tanınan bu olimpiyatlarda Emma bir dünya rekoru kırmış oldu.

Son iki yıldır mentorumla birlikte günlük pratik yapıyorduk. Bu şampiyonada elimden gelenin en iyisini yapmaya odaklandım.

Emma rakiplerini tebrik ederken tek bir şampiyonlukla yetinmek istemediğini de belirtiyor “Gelecek sene çok daha iyisini yapmayı planlıyorum.”

Emma’nın tek başarısı bu şampiyona değil. Aynı zamanda Malezya’daki 3. Asya Pasifik Hafıza Şampiyonası ve Çin’deki 28. Dünya Hafıza Şampiyonası da dahil olmak üzere çeşitli yarışmalarda pek çok kupa ve madalyası bulunmakta. Emma ve onun gibi başarılı Müslümanların artacağına olan inancımız tam. Onların ilham verici hikayelerini sizlerle buluşturmaya devam etme dileğiyle!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu