Başarı HikayeleriEğitimEngel TanımayanlarFasHaberler

Görme Engeli 6 Dil Öğrenmesine Engel Olamadı

Yeter ki, gönüller engelli olmasın dedirtecek bir haberle karşınızdayız bugün. Meryem, görme yetisinden yoksun ama yaptığı güzel işlerle birçoğumuza örnek oldu. Hepimiz için aşılamayan bir sorun haline gelen yabancı dil meselesini bir de onun şartlarıyla okuyalım. 26 yaşındaki görme engelli Faslı kardeşimiz Meryem, 6 dil biliyor. Üniversiteden İngiliz Dili bölümünden mezun olan bu azimli hanım, halihazırda Rabat Üniversitesi’nde Arapça Konuşmayanlara Arapça Eğitimi bölümünde yüksek lisans eğitimine devam ediyor.

Meryem’in dillere olan merakı çocukluk yıllarında başlamış. Bir gün Arapça öğretmeni ona Arapça dışında hangi dilleri sevdiğini sormuş. Meryem de İngilizceyi sevdiğini söylemiş. Bu diyalog onun için bir başlangıç olmuş. Çeşitli dünya dillerine merak duymaya ve onları öğrenmeye başlamış.

Bu Dilleri Hangi Yöntemle Öğrendi?

Meryem, kendi başına ve arkadaşlarının yardımıyla Almanca ve İspanyolca, aynı zamanda üniversitede de Korece ve Çince öğrenmeye başlamış. Meryem bu dilleri öğrenirken iyi bildiği yabancı bir dille başka bir yabancı dili öğrenme yoluna başvurmuş. Örneğin, Fransızca ile İngilizceyi, sonra da İngilizce ile Koreceyi öğrenmiş. Bu yöntem de ona bir dili öğrenirken diğer dili de kullanmayı sağlamış ve simültane tercüme yapabilme yetisi kazandırmış. Meryem, öğrendiği her yeni dilin kendisine farklı bir elbise giydirdiğini ve farklı kültürlere geniş bir pencereden bakabilme fırsatı verdiğini söylüyor.

Bu Dilleri Hangi Yontemle Ogrendi

Yabancı Dil Öğrenmenin Yanında Neler Yapıyor?

Meryem yalnızca yabancı dil öğrenmekle kalmamış, aynı zamanda yıllarca takip ettiği tiyatro alanında Kültür Bakanlığı’nın Rabat bölge müdürlüğünde bu yıl eğitim almaya başlamış. Aynı zamanda Meryem, sesini, kamuoyuna mesajını ulaştırmak için kullanıyor. 12 yaşından itibaren 8 yıl boyunca okul radyosunda 2 dilde (Arapça ve Fransızca) Yarının Nesli adlı bir programın sunuculuğunu yapmış.

Meryem’in dillere, yazmaya ve tiyatroya ilgisi çocuklara olan ilgisini engellememiş. Küçükken okul radyosundaki görevinde ve eğitim gördüğü müessesenin düzenlediği kampta çocuklara olan ilgisi başlamış. Ayrıca Rabat’ta çocuklarla ilgilenebilmek için mesleki eğitimde özel eğitmenlik eğitimi almış. Onun hedefi 6 dil öğrenmekten daha fazlası. 2025 yılına kadar 10 dilde konuşabilmeyi ve tercüme yapabilmeyi hedefliyor. Karşılaştığı zorlukları ise başardıklarına ulaşmasının bir sırrı olarak görüyor.

Kardeşimiz Meryem’i azminden dolayı kutluyor ve hedeflerine ulaşmasını Rabbimiz’den niyaz ediyoruz. Umulur ki onun bu heyecanı hepimize ilham olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu