DuyurularBizden HaberlerFilistin

Kudüs Gezisi Ödüllü Kudüs Kampı

Kudüs Kampı Başlıyor

Malum olduğu üzere gündem Gazze’de yaşananlardan ötürü hayli taze. Ancak unutulmaması gereken bir nokta da ortaya konan bu insanlık dramının farklı zamanlarda farklı şiddetlerde hem aynı bölgede hem de dünyanın geri kalanında tekrar ediyor oluşu.  Bu konuda Mehmet Akif’in  Safahatta çok güzel bir ifadesi var. 

Tarih“i “tekerrür” diye tarif ediyorlar; Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?

Bu çerçeveden bakıldığında bazı olayların sürekli devam etmesini biraz da bizler sağlıyoruz. Nasıl mı? Olaylar oldukça bazı şeyleri hatırlıyor ve olaylar medyada gündemden düştükçe unutmaya ve bir kenara bırakmaya başlıyoruz. Ta ki bir sonraki olay patlak verip duygularımız harekete geçinceye kadar. Peki bu konuda bir çözüm bulunabilir mi?

Bir çözüm bulunabilir mi bilemiyoruz ancak şunu biliyoruz ki hepimiz bugün bulunduğumuz noktadan 1 adım öteye gidebilirsek daha iyi bir şeyle karşılaşacağımızdan eminiz. Gerek bilgilenerek gerek bir şeyler yaparak gerek boykot ederek artık yarını bugünden sonraki günü de yarından daha farklı kılacak şeyin adı her neyse. 

kudus kampi
Kudüs Gezisi Ödüllü Kudüs Kampı 1

Bi Dünya Haber olarak her daim olaylara çözüm odaklı yaklaşıp bireylere aktif sorumluluk yüklemeye ve  ön cepheye atılmaya gayret ediyoruz. Gerek medyada yaptığımız bilinçlendirme çalışmaları gerek hazırladığımız içerikler ve gerekse yaptığımız eğitimler ve kamplar vesilesiyle durmadan yolumuza devam ediyoruz. Bu konuda Kudüs’ü merkez alarak ancak Gazze’yi ve genel olarak Filistin derdini de ihmal etmeden bir kampa ya da diğer bir deyişle uzun bir maratona niyetleniyoruz. Hedefimiz her hafta “az da olsa devamlı” olacak şekilde bir şeyler yapabilmek. Bu konuda kendisini geliştirmek ve daha ötesine geçmek isteyenler için bidunyakudus.com projesini de hayata geçirdik. Tüm bu bilgi yığını arasından her hafta bazı konuları gündeme taşıyarak bilinçlenmeye ve bilinçlendirmeye gayret edeceğiz. Bu düşünceyle Kudüs Kampı’na niyetleniyoruz.

Kudüs Kampı Nedir?

Başta Kudüs olmak üzere Gazze ve Filistin meselelerini de yeri geldikçe içeren online bir eğitim kampıdır. Bu kampta katılımcılara görevler verilerek her hafta gündemde tutmayı planlıyoruz. Ev hanımı, öğrenci veya yoğun tempoda çalışan biri. Kim olduğunuz hiç önemli değil. Önemli olan haftalık olarak verilen görevleri yerine getirebilmek. Görevler verilirken haftalık sadece 1-2 saat alacak şekilde verilecek. Böylece herkesin az da olsa devamlı olarak takip edebileceği bir kamp programı uygulanacak. Daha fazlasını yapmak isteyenler için ise bidunyakudus.com sitesi emrinize amade olacak.

Kimler Katılabilir?

Kudüs konusunda bir şeyler öğrenmek, bir şeyler yapmak isteyen içinde Kudüs derdi olan veya bunu filizlendirmek isteyen herkes katılabilir.

Katılım Şartları Nelerdir?

Kamp boyunca Bi Dünya Haber Kudüs Ajandası takip edilecek. Katılımcıların bunu temin etmesi gerekiyor. Bu ajanda Kudüs konusunda çalışma yapmak isteyenler için özel olarak hazırlandı. Hem haftalık görevler hem çeşitli listeler ve 50’den fazla karekod ile desteklenen bu ajanda ana kaynak olacak. Bununla birlikte ek olarak çeşitli kitapları edinmek isteyenler kendi tercihlerine göre onları da kampı zenginleştirmek için kullanabilirler.

Ödüller Neler?

Bir konuda bazen çok güzel bir heyecanla başlayıp bunu sürdürmekte zorlanabiliyoruz. Bunu bildiğimiz için kamptan öğrenilen şeyleri en üst düzeye çıkarıp motivasyon sağlayabilmek adına kampını başaryla tamamlayanlar arasından yapılacak çekilişle toplamda 100 farklı kişiye kitap, kefiye, bez çanta, clutch, indirim çeki ve Kudüs gezisi gibi çeşitli hediyeler verilecek. 

Kamp başvuru formuna ulaşmak için şuraya tıklayabilirsiniz:  Kudüs Kampı Başvuru Formu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu