HaberlerÖrnek İnsanlarSporYeni Zelanda

Müslüman Rugby Oyuncusu Dünyaya Örnek Oluyor

Medyanın olumlu ve olumsuz etkileri tartışılmaz. Hele ki mesafe kavramının tükendiği bir ortamda isek. İnternet ve iletişim araçları sayesinde artık herkes çok yakın ,herkes gözümüzün önünde. Hal böyle olunca her alanda gençlerin önüne rol model olarak koyabileceğimiz insan ihtiyacı doğmakta. Bugün yaklaşık 17 bin kilometre uzağa doğru yola çıkıp Sonny Bill Williams‘tan bahsedeceğiz sizlere.

Kendisi ilk Müslüman Yeni Zelanda Rugby Milli Takım oyuncusu. Williams Müslüman bir aileden gelmiyor, 2009 yılında İslam’la şereflenmiş. All Blacks forması altında iki kez dünya kupası kazanmış, şu anda da Blues forması giymekte olan Williams evli ve üç çocuk babası. İslam’la şereflendiği günden beridir ona layık olmak için çabalayan Williams’ın hassas davranışları taktir edilecek türden. Haydi gelin onlara kısaca bir göz atalım.

Örnek Davranışları

Birçoğumuz onu  Yeni Zelanda’daki camiiye düzenlenen saldırıyı duyduktan sonraki üzüntüsünü duygu dolu bir videoyla sosyal medyada paylaşmasının ardından da tanımış olabilirsiniz. Daha önce izlememiş olanlar şu videoya bakabilir.

Saldırı sonrasında yaptığı hastane ziyaretiyle mazlumların yanında zalimlerin karşısında olduğunu gösterip yaralılara iyi dileklerde bulunmuştu.

Sonny Bill Williams
Sonny Bill Williams

Williams denince akla gelen diğer bir husus ise yaptığı sözleşmeler. Yeni Zelanda Rugby ile yaptığı sözleşmesinde, İslami kurallara aykırı hareket eden şirketleri, bankaları, alkol şirketleri, tütün şirketleri ve kumar şirketlerinin reklam faaliyetlerinde bulunmayı reddeden “vicdani ret” hakkını kullanarak, maça çıkmadan önce formanın üzerindeki sponsor banka reklamını bantla kapatmıştı.

Gayet sevecen bir tip olan Willams, Kendisine ulaşmak isterken güvenlik görevlisine takılan küçük hayranına altın madalyasını hediye ederek hem küçük hayranının hem de birçok insanın kalbini fethetmişti.

Yine Williams bir defasında maç öncesi düzenlenen basın toplantısında podyum kızlarıyla aynı kareye girmeyi reddedip şu açıklamayı yapmıştı :

Bu sektörün içinde bulunduğu durum. Buna bir şey diyemem ama benim için aynı karede yer almaya gerek yok.

Hassasiyetlerini muhafaza edip dinini en iyi şekilde yaşamaya gayret etmesinin bir getirisi olsa gerek geçtiğimiz aylarda annesinin ve takım arkadaşının da İslamiyet ile şereflendiğini biliyoruz.

Bugünlerinin oluşmasında en büyük rolün İslam’da olduğunu belirten Williams geçtiğimiz günlerde TV Yeni Zelanda’ya kısa bir röportaj verdi. Bu röportajında; genç Müslümanlara, Pasifik Adalılara ve çocuklarına güzel bir örnek olarak yaşamayı devam ettirmek istediğini söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu