HaberlerAlmanyaCami

Frankfurt Havaalanına Yeni Mescid

Almanya’nın en fazla ziyaretçi kapasiteli havaalanlarından biri olan Frankfurt Havaalanı’ndaki yeni alan düzenlemesi ile Müslüman personel ve yolcular, namazlarını vaktinde kılabilecek.

Kullanıma açılan mescid, sabah 5’ten akşam 11 saatlerine kadar açık. Üstelik burada Cuma namazları da eda ediliyor.Müslümanların mescidleri çok amaçlı kullanabilmesi amacıyla havaalanının sessiz bir kısmı tercih edilmiş. Portmanto ve ayakkabılık gibi detaylar da tabi ki ihmal edilmemiş.

Erkek ve kadınların huzurlu namazlarını temin için mescid büyük bir perdeyle ikiye ayrılmış. Abdesthaneler de yine kadın-erkek ayrı olacak şekilde mahremiyete riayet edilerek hazırlanmış.

21 Farkli Musluman Ulkeden Goc
Frankfurt Havaalanı

Tarihinde Protestan ağırlıklı Hristiyanların yaşadığı Frankfurt, 2011 rakamlarına göre nüfusunun % 12.6’sı kadar Müslüman’a ev sahipliği yapıyor. Bu Müslüman nüfusu, ekserisi Türkiye ve Fas’tan olmak üzere 21 farklı Müslüman ülkeden buraya göç eden insanlar oluşturuyor.

Şehirdeki en büyük cami, Nur Camii, 1959 yılında inşa edilmişti. Günümüzde Almanya’daki en büyük üçüncü camii olarak Müslümanları cuma ve bayram namazları da dahil olmak üzere bir araya getirmeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu