Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Moskeer verden rundtNorge

Moskeer i Norge-2

Norske moskeer skiller sig ud med deres forskellige arkitektoniske træk og enkle struktur. Norge er et af de rige lande med en vigtig plads blandt de nordskandinaviske lande. Selvom den muslimske befolkning er lille sammenlignet med andre europæiske lande, er der et betydeligt antal moskeer. Vi har undersøgt og samlet disse moskeer til jer.

Oslo Tyrkisk Islamisk Unions moské

Oslo Turk Islam Birligi Camii

Oslo er den største by i Norge. Dens gamle navn er Kristiania. Navnet på Oslo, som er blandt de dyreste byer i verden, stammer fra ordet “Gudenes eng”, som betyder “gudernes eng”.

Moskeen, der er tilknyttet Oslo Tyrkiske Islamiske Union, ligger her og er en af de to moskeer i Oslo. Oslo er desuden den største by i Norge med mere end en million indbyggere. Her bor mere end 6000 tyrkere. Moskeen, der er tilknyttet Oslo Tyrkisk Islamiske Union, betjener ikke kun tyrkere, men også vores muslimske brødre og søstre af andre nationaliteter.

Hauketo Moské

Hauketo Camii

Hauketoskeen er en del af Söndre Nordstrand kultur- og dialogforening og er en af to moskeer i Oslo, Norges hovedstad. Söndre Nordstrand er en bydel i Oslo.  Hauketo er et kvarter i bydelen Söndre Nordstrand. Bydelen har fået sit navn fra Hauketo gård. Hauketo består af ordene “Hauk” og “to”. “Hauk” betyder høg, og “to” betyder lille græsmark. Hauketo Farm bliver i dag brugt som moské. Den betjener muslimer fra hele verden såvel som tyrkere.

Lörenskog-moskeen

Lorenskog Camii

Lörenskog-moskeen ligger i byen Lörenskog og hører under den tyrkiske kulturforening. Det er en af de byer, der ligger tættest på Oslo. Byens navn, som stammer fra ordet “Leiremskog”, betyder “grænseskov med lerhuse”. Byen Lörenskog har 42.000 indbyggere.  Mere end 400 tyrkere bor i denne by og tilbeder i denne moské.

Drammens centrale moské

Drammen Merkez Camii

Drammen Moske ligger i Drammen, Norge. Moskeen er en del af det tyrkiske trossamfund i Drammen og omegn. Det er en af de moskeer i Norge, hvor der kommer flest muslimer.

Byen Drammen er en af de største byer i Norge med et indbyggertal på over 100.000. Navnet Drammen er baseret på ordet “drofn”, som betyder “bølge” i gamle skandinaviske digte. Med andre ord betyder ordet “bølget”.

Der bor mere end 2500 tyrkere i Drammen. Det er en af de 2 moskeer, der er tilknyttet det religiøse råd i Drammen. Moskeen var først en gammel kirke. Så blev den åbnet for gudstjenester som moské og fortsatte sine aktiviteter.

Moskeen ligger i Drammen og er tilknyttet det tyrkisk-islamiske samfund i Drammen. Det er den anden af de 2 moskeer, der er tilknyttet formandskabet for religiøse anliggender i Drammen. Den ligger i bydelen Fjell i Drammen.

Drammen Fjell Moskee

Drammen Fjell Cami

Moskeen ligger i Drammen og er tilknyttet det tyrkisk-islamiske samfund i Drammen. Det er den ene af de to moskeer, der er tilknyttet det religiøse råd i Drammen. Den ligger i bydelen Fjell i Drammen.

Moss Tyrkiske Samfunds Moske

Moss Turk Cemiyeti Camii

Moss Tyrkisk Samfunds Moske, ligger i Moss i Norge. Denne by er en af de største byer med et indbyggertal på 47.725. Byens navn er baseret på ordet “Mors” i det gamle skandinaviske sprog. Dette ord, som betyder “at dele”, har med tiden taget form af “Moss” på norsk. Det er en af de byer, hvor der bor mere end 400 tyrkiske borgere.

Trondheim Moske

Trondheim Camii

Moskeen i byen Trondheim er en af de moskeer, der har en vigtig plads blandt de norske moskeer. Trondheim har tæt på 200.000 indbyggere og er en af de største byer i Norge. Navnet på byen Trondheim er afledt af ordet “Trondheimr”, som betyder “stærk, frugtbar” og “hjem”. Der bor mere end 1000 tyrkere i byen.  Trondheim er tilknyttet Mevlana Kulturforening. Denne by ligger i det nordlige Norge. Bortset fra tyrkere besøger andre muslimer også byen ofte.

Stavanger-moskeen

Byen Stavanger har mere end 140.000 indbyggere. Navnet på byen Stavanger er afledt af det gamle skandinaviske ord “stafr”, der betyder pind, og “angr”, der betyder fjord. Der bor omkring 1.300 tyrkere i byen. De tilhører Rogaland Muslimske Forening. Den ligger i byen Stavanger i det sydvestlige Norge.

Bergen Moské

Bergen Camii

Bergen er den næststørste by i Norge med 265.470 indbyggere. Byens navn er afledt af ordet “Björgvin”, som betyder “grøn græsgang mellem bjergene”. Der bor omkring 700 tyrkiske statsborgere i Bergen. Moskeen er tilknyttet Bergens Muslimske Forening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button