Amerika Birleşik DevletleriHaberlerİspanya

İlk İspanyol İslam Merkezi

Güzel haberlere belki de en çok da bu zamanda ihtiyacımız var. Dünyanın her geçen gün kötüye gidişine rağmen sabırla, mücahedeyle iyiliğe ve güzelliğe sarılanlara ne mutlu! Bugün ise böyle bir haber için Amerika’ya uzanıyoruz.

Amerika’nın Teksas eyaletinde açılan ilk İspanyol İslam Merkezi olan “Islam In Spanısh” (İspanyolca İslam) buradaki Latin halkı yüzyıllar önce inandıkları din olan İslam’a geri çağırıyor.

Kolombiyalı bir Amerikan vatandaşı olan Jaimie Mücahit Fletcher buranın kurucularından. Bu merkezi Latin Amerikalı halka İspanyol dilinde İslam’ı anlatabilmek için kurduklarını söylüyor. Müslüman olduktan sonraki süreci de şu şekilde anlatıyor:

Müslüman olduğumda ailem çok şaşırmıştı, akıllarında bir sürü soru işareti vardı. Latin halktan birinin Müslüman olması bizim için maalesef pek alışılageldik bir şey değildi.

İspanyolca Tercümeler

Fletcher, İslam’ı seçtikten sonra konu hakkında büyük bir eksiklik olduğunu düşündüğü için pek çok İslam kaynağını İspanyolcaya tercüme etmeye başlamış. Kendini bu alanda iyice eğiten Fletcher, multimedya dosyası, film, ses belgesi gibi çevirilerini de geliştirerek hem etrafındaki insanlara hem de ailesine İslam’ın asıl cevherini göstermek istemiş. Onun bu çabası öylesine yayılmış ki bir anda konferanslara, camilere, üniversitelere konuşma yapmak üzere çağrılmaya başlamış.

İslam In Spanish’in yöneticilerinden Nahela Morales ise:

Camilere ilk gittiğim zamanları hatırlıyorum, herkes Arapça konuşuyordu. Ve bu benim için İspanyolca, hatta İngilizce konuşabilen birini bulamadığım için çok çaresizce bir durumdu. Houston’daki insanların yaklaşık yüzde 80’i benim gibi İspanyol. Bu merkez onlara kendi dilleriyle de hizmet etmemizi mümkün kılacak.

diye belirterek İslam’a ilk yöneldiğinde dil açısından ne tür zorluklar çektiğini ve buna, bu merkez aracılığıyla çözüm üreteceklerini kaydediyor.

Merak Ederek Merkezimize Geliyorlar

proje
Merkezde buluşan Müslümanlar

Fletcher bu merkezle birlikte Latin Amerikalı Müslümanların sayısında büyük bir artış olduğunu, Müslüman olmayanların dahi merak ederek sürekli merkeze geldiklerini ve çoğunluğu Arap olan cami cemaatlerinden bile pek çok kimsenin bu merkeze geldiğini belirtiyor. Aynı zamanda merkez bizzat ziyaret edemeyen kişiler için de doğrudan çevrimiçi bilgilere erişebilecekleri bir sosyal ortam oluşturmuş durumda.

Merak Ederek Merkezimize Geliyorlar
İslam merkezi

Son olarak Fletcher:

Latin Amerika, Amerika’nın İslam’ı kucaklayan en büyük topluluğudur. Ve bunun köklerimizde var olan Müslüman bağlarımızdan kaynaklandığına inanıyoruz. Birçok insan, atalarımızın çoğunun muhtemelen Müslüman olduklarına inanamıyor. Ama Müslümanlar uzun yıllar boyu İspanya’yı yönetiyordu ve bu da bir nevi bunun kanıtıdır. Bize düşen halkımızı asıl köklerine geri döndürüp Latin Amerika’da ve ülkenin her yerinde Müslüman Latinlere ulaşmaktır.

diye ekleyerek İslam’ın Latin Amerikan halkı için ne denli önemli bir kültürel miras olduğunu açıklamış oluyor.

Ulusal Halk Radyosu (NPR)’nun son verilerine göre, ABD’deki Latinler, Amerika’nın en hızlı büyüyen Müslüman demografik grubu olarak kabul ediliyor.

Haberimizde bahsettiğimiz İslam merkezinin web sitesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kaynak
launchgood

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu