Islam i hele verdenArgentina

5 spørgsmål om islam i Argentina

Vi fortsætter vores rejse med “Islam i Verden” serien. Denne gang ser vi på Argentina, det land i Latinamerika med den største muslimske befolkning. Hvor stor er den muslimske befolkning i Argentina, Hvornår og hvordan kom islam til?, Hvilke moskeer er mest kendt?, Hvem er de vigtigste personligheder, der har udført islamiske studier? og Hvad er muslimernes problemer i Argentina. Du kan finde svar på spørgsmål som disse om, hvordan muslimer lever i Argentina, i vores artikel…

Hvor stor er den muslimske befolkning i Argentina?

Arjantin

I Argentina, som i de fleste lande, har religion en stor indflydelse på dannelsen af kultur og traditioner. Selvom der ikke er nogen officiel religion i dette latinamerikanske land, hvor der er religions- og trosfrihed, giver regeringen nogle privilegier til katolikker. Som det fremgår af dette, består størstedelen af landet af katolikker. Der er 11,3 procent ateister og agnostikere og 9 procent protestanter. Selvom de nøjagtige tal ikke kendes, siges det, at muslimer udgør 1% af landets befolkning, hvilket indikerer, at det muslimske mindretal i Argentina er tæt på en halv million. Dette tal opjusteres til 900.000 af nogle pålidelige kilder som TDV Islamic Encyclopaedia.

Hvornår og hvordan kom islam til Argentina?

Arjantinde Islam

Man ved, at den første muslimske gruppe i landet bestod af dem, der forlod Andalusien og migrerede til Latinamerika i det 16. århundrede. Men de egentlige migrationer, der skabte den muslimske tilstedeværelse her, startede i midten af det 20. århundrede. Muslimerne blandt disse immigranter, som for det meste kom fra Syrien og Libanon, defineres som “tyrkere” af det argentinske folk. I dag bor der ca. 3,5 millioner arabiske immigranter i landet.

Hvilke moskeer er mest kendt i Argentina?

Islam Kultur Merkezi

Der er mange islamiske bygninger i Argentina. ‘King Fahd Islamic Cultural Centre’ er den mest populære. Som navnet antyder, er det både en moské og et kulturcenter. Moskeen åbnede i 2000 og blev bygget som en gave fra den saudiske regering til Argentina. Denne bygning, som er af stor betydning for muslimer, da det er den største moske i Latinamerika, har en masjid med plads til 1200 mænd og 400 kvinder. Den har også et kollegium med plads til 50 studerende. ‘Al Ahmad-moskeen’ i hovedstaden Buenos Aries er den næstældste moske i landet. Endelig er ‘Islamic Centre of Argentina’, kendt som CIRA, en af de berømte moskeer her.

Hvem er de vigtigste personligheder, der har udført islamiske studier i Argentina?

Harita
5 spørgsmål om islam i Argentina 1

I dette latinamerikanske land er der ikke nogen særlig personlighed, der skiller sig ud for sit arbejde i islams navn. Islamiske studier udføres generelt i de islamiske kulturcentre, der er nævnt i svaret på det foregående spørgsmål. Vi kan sige, at især King Fahd Islamic Cultural Centre har en vigtig plads i denne henseende.

Hvad er muslimernes problemer i Argentina? Er der nogen undersøgelser af en løsning?

Muslumanlar

I dag nyder muslimer i Argentina generelt et behageligt liv. Selvom muslimer udgør et mindretal i landet, bestræber regeringen sig på at sikre, at argentinske muslimer frit kan udtrykke deres religion uden diskrimination. Den muslimske befolkning er dog faldende af en række årsager. En af de vigtigste årsager er tabet af kulturen omkring at lære islam og arabisk. Mange muslimer her taler ikke arabisk. Desuden er der ikke nok islamiske ressourcer til spansktalende.

Især de spanske oversættelser af vores hellige bog, Koranen, er næsten ikke-eksisterende i landet. Der er meget få madrasaer, hvor muslimer kan modtage religiøs undervisning. Nogle muslimer i Argentina siger, at det er svært at udleve deres religion på grund af den måde, medierne portrætterer islam på. På trods af alle disse negative ting kan man sige, at argentinske muslimer forsøger at leve et liv baseret på islamiske værdier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button