Islam i hele verdenRepublikken Sydafrika

5 spørgsmål om Islam i Den Sydafrikanske Republik

Hvis vi siger det eneste land i verden med 3 hovedstæder, hvilken ville du så komme i tanke om? Eller når du hører ordet apartheid? Hvem ved, måske ville Nelson Mandela få dig til, at tænke på noget. Ja, vi fortsætter vores rejse med “Islam i Verden” serien. Denne gang ser vi på Den Sydafrikanske Republik. 

Hvor mange muslimer er der i Sydafrika?

Cape Town Guney Afrika

I den Sydafrikanske Republik findes der forskellige kilder og undersøgelser om antallet af den muslimske minoritetsgruppe. Baseret på disse kilder udgør muslimer ca. 1,5% til 2% af den samlede befolkning. Nogle forskere (som Christoph Haferburg i 2000) angiver dog et antal på 553.717 muslimer som en numerisk data. De områder, hvor muslimer primært bor, inkluderer Western Cape, Natal og Transvaal. I Western Cape-regionen er der en tæt koncentration af muslimer med indonesisk og malaysisk baggrund, mens Natal og Transvaal har en høj koncentration af muslimer med indisk og indisk-pakistansk baggrund. Det er også blevet registreret, at islam er den hurtigst voksende religion i Sydafrika i de seneste år.


Hvornår og hvordan kom Islam til Sydafrika?

Guney Afrika Harita

Man ved ikke præcis, hvornår de muslimer, der bor i Den Sydafrikanske Republik, kom til regionen. Spredningen af islam kan analyseres i tre faser. Den første fase begynder med deportationen af slaver og politiske fanger fra Afrika, Centralasien, Madagaskar (det indonesiske øhav) til denne region fra 1652 til midten af 1800-tallet, som vi kan kalde de første muslimer. De muslimer, der udgør den anden fase, er de arbejdere, der blev bragt fra Indien til den britiske kolonimagt Sydafrika for at arbejde i sukkerrørsplantagerne i Natal-regionen. Omkring 7-10% af disse indiske arbejdere var muslimer. I tredje fase, med afslutningen på det racistiske apartheidregime i 1994, påvirkede muslimer fra nordafrikanske lande og Zanzibar også antallet af muslimer i regionen.

Hvilke berømte moskeer findes der i Sydafrika?

Masjidut Taqwa Guney Afrika

“Auwal (Evvel) Mosque”, der blev åbnet i 1794 af “Abdullah Qadi’ Abd as-Salam”, en af regionens berømte muslimske ledere, betragtes som den første moské, der blev åbnet. I dag er moskeen et symbol på Cape-muslimernes kamp for religionsfrihed. En anden moské, Juma-moskéen, er den ældste moské i Durban og den næststørste i Sydafrika. Den blev bygget i 1881. Der er også West Street Mosque i Durban, Soofie Mosque i Ladysmith og Habiba Soofie Mosque i Cape Town.

Hvem er de fremtrædende personer, der udfører vigtige arbejde i Sydafrika inden for islam?

Imam Abdullah Harun

Blandt de mennesker, som hollænderne udviste fra forskellige regioner, var muslimske ledere, som modsatte sig deres kolonisering. Tuan Guru af Tidore (Imam ‘Abdullah Qadi’ Abd as-Salam, 1712-1807) og Sheikh Yusuf af Macassar (‘Macassar Abidin Tadia Tjoessoep 1629-1699) havde en betydelig indflydelse på de muslimske samfund i Cape-regionen. Imam Abdullah Harun var en af de eksemplariske muslimske ledere, der stod op imod “Apartheid”-regimet i det 20. århundrede. Han blev martyrdræbt af apartheidregimet den 27. september 1969.

Hvilke problemer har muslimerne i Sydafrika?

Guney Afrika Insanlar

Det største problem for sydafrikanske muslimer er, at de ikke kan præsentere et samlet billede. Efter apartheidregimet har folk opbygget et samfund, der er åbent over for mange ideer i verden. Af den grund findes der muslimer med mange forskellige holdninger i denne region. Igen er sporene af det samme regimes segregering af mennesker i fortiden på mange områder som race og religion stadig synlige. Muslimer er inddelt i ghettoer i kvarterer alt efter deres oprindelse. Denne distancerede holdning fra hver gruppe til en anden gruppe ødelægger også den politiske enhed.

Source
Masjidut Taqwa, Güney Afrikaİmam Abdullah HarunGüney Afrika İnsanlarGünther, Ursula; Islam in South Africa: Muslims’ Contribution to the South African Transition process and the Challenges of Contextual Readings of IslamHaferburg, Christoph; How many Muslims are there in South Africa?Dağ, Ahmet Emin; Afrika’ da Müslüman Azınlıklar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button