HaberlerCamiİngiltere

Birleşik Krallıkta Bir İlk: Bradford Camii’nde Virüs Teknolojisi

Hayatımızın her alanında etkisini hissettirerek varlığını sürdüren Covid-19’un ortaya çıkmasıyla birlikte İngiltere’de de pek çok camii, Müslümanların güvenliği için birkaç ay kapalı kalmıştı. Hayatın bir şekilde devam etmesi gerektiğinden birçok kişi virüsün yayılmasını önleyecek sağlık tedbirlerine başvurarak merkezlerin, toplumun kullanımına açılmasını uygun gördü. Bu önlemlerden biri de Bradford Camii’nde kısa zaman önce gerçekleştirildi. Bu yerel camide Covid 19’a karşı bir ortam oluşturmak için enfeksiyonu kontrol altına alan P4 Teknolojisi kurularak virüsün bulaşma riski en az seviyeye indirilmiş oldu.

Bir camii ve aynı zamanda bir topluluk merkezi olan Lidget Green’de, el-Merkez’ul İslam, gıda hizmetlerinden tutun da Bradford hastanelerinde danışmanlık hizmetlerine kadar destek sağlayan bir kurum. 40.000 sterlini, camii ziyaretçilerinin sağlık güvenliğini korumaya değer gören Katherine Benson, P4 teknolojisinin kurulumu için bu ücreti karşıladı.

El-Merkez’ul İslam’ın kurucusu Hassan Razza, Covid-19’un insanların zihinsel ve ruhsal sağlığı üzerinde feci etkisi olduğunu vurgulayarak bu ibadet yeri ziyaret edildiğinde yeni teknoloji ile toplulukların kendilerini güvende ve daha rahat hissetmelerinin sağlandığını açıklıyor.

Birlesik Krallikta Bir Ilk Bradford Camiinde Virus Teknolojisi One Cikarilan

Nasıl Çalışır?

Sistem bir saniyede 20 kişiye kadar algılayabilme özelliğiyle camiye gelen ziyaretçilerin ateşini ölçüyor. Ateşi yüksek çıkan ziyaretçiler karantina odasına yönlendirilerek orada tekrar kontrolden geçiriliyor. Ziyaretçiler dezenfektan solüsyonunun püskürtülmesiyle sterilize edilen bölgeden geçiyorlar. Ana binaya girdiklerinde güvenliği sağlamak için hava temizleyicileri de devreye sokuluyor. Katherine Bengson konu hakkında şunları kaydediyor:

“El-Merkez’e kurulan teknoloji dört katmanlı koruma sağlıyor. Bunlar enfeksiyon tanımlama, kontrole alma, havayı temizleme ve yüzey dezenfeksiyonunu içeriyor. Bizim odaklandığımız nokta toplumun güvenliği ve bu olağanüstü teknoloji bunu yapmamıza olanak sağlıyor. El-Merkez’ul İslam bizim için en doğru seçenekti. Bir camiden çok daha fazlası, çok katmanlı tesisleri onu bu teknoloji için ideal bir yer haline getiriyor.”

Özellikle koranavirüs, bağışıklık sistemi zayıf olan toplumun yaşlı kesimi için çok daha fazla tehlike arz etmekte. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda İngiltere’de birkaç camii, Covid-19 sürecinde ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için gıda bankaları kurdu. Camii gönüllüleri binlerce izolasyonlu gıda paketlerini ve hijyen malzemelerini 65 yaş üzerindeki hassas insanlara teslim ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu