Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Haberler

Londra Sokakları Ramazan için Süslendi

23 Mart Perşembe günü ile 11 ayın sultanı, gözümüzün nuru Ramazan ayıyla şereflendirildik. Bu ayda Müslümanlar, şafaktan gün batımına kadar yiyecek, içecek ve Allah’ın yasak kıldığı diğer şeylerden kaçınırlar. Vakitlerini dualar, nefis terbiyesi ve iyi işler yoluyla Allah’a daha yakın olmaya adarlar. Dünya genelinde tüm Müslüman coğrafyalarda Ramazan’la birlikte gelen sevinç ve heyecanı görmekteyiz. Ayrıca, bu ülkelerin dışında dünya genelinde bu mübarek ay coşkuyla karşılanıyor. Londra sokakları da Ramazan ayı için ışıklandırılmış sokaklarıyla çevredeki insanlara neşe saçıyor.

Londra Sokakları “Mutlu Ramazanlar” İle Aydınlatılıyor

Londra Sokaklari Mutlu Ramazanlar ile Aydinlatiyor
Sadık Han

Londra’nın merkezindeki sokaklar, Ramazan’ı, kutsal oruç ayını, karşılamak için ilk kez dekore edildi. Şehrin Batı Yakası, mübarek zamanları kutlamak için 30.000 ışıkla aydınlatıldı. Işıklar, Londra’da Ramazan’ı kutlayan 1,3 milyon Müslümandan biri olan Londra Belediye Başkanı Sadık Han tarafından açıldı.

 Sokaktan geçen insanlar ışıkların fotoğraflarını çekerek, o güzel anları sosyal medya hesaplarından paylaştılar. Böylelikle Londra Ramazan süsleri dünya genelinde ses getiren ve ilham veren bir haber haline geldi.

Ramazan Işıklarının Arkasındaki Kadın

Londra Sokakların kutsal ay için hazırlanan gösteri Asiha Desai tarafından düzenlendi. Bu proje için çalışmalarına Üç yıl önce başlayan Desai duygularını:

“Ramazan Müslümanlar için çok önemli bir ay. Bu farkındalığı artırmak ve komşularımıza bunun bizim için de gerçekten önemli bir ay olduğunu, yılın en sevdiğim ayı olduğunu bildirmek istedim. Bugün burada olduğumuz için minnettarım. İnanılmaz görünüyor, gelen güzel tepkilerle dolup taşıyoruz ve mutlu oluyoruz.

Desai, birkaç yıl önce Orta Doğu’da bulunmasıyla birlikte Ramazan’ın yıl içinde en sevdiği zaman dilimi haline geldiği belirtti:

“Ramazan ışıkları her yerdeydi, herkes birbirine mutlu ramazanlar diliyordu. Ramazan’ın ruhunu gerçekten hissedebiliyordum ve bu ruhu Londra’ya getirmek istedim.

Ramazan Isiklarinin Arkasindaki kadin 1 1
Asiha Desai

Mekân konusunda gösterilerin Londra’da gerçekleşmesi ayrı bir öneme sahip. Desai, farklılıkları barındırması ve çok kültürlü yapısıyla Londra’dan daha iyi bir yer olamayacağını düşündüğünü söyledi.

Projenin gerçekleştirilmesinde Batı’da müslümanların ve islam’ın pozitif temsiline önem verildi. Kendi şehirlerinde de diğer genç Müslümanlara benzer faaliyet yapmaları için ilham vermek amaçlandı.

“Benim hayalim bu projeyi küresel bir düzeye taşımak. Ramazan ışıklarının Paris’te, Milano’da, New York’da yer almasını çok isterim.”

Bu yıl Ramazan ayını Londra’da ilk kez düzenlenen Ramazan şenlikleriyle karşıladık. Kutsal ay için süslenen bu sokak dünya üzerinde büyük bir mutlulukla karşılandı. Bu haber karşısında sevincimizi belirterek Londra Ramazan ışıklarının sadece sokakları değil kalplerimizi ve ruhlarımızı aydınlatması dileğiyle, Hayırlı Ramazanlar.

Kaynak
Aboutislam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu