Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Islam i hele verdenZimbabwe

5 spørgsmål om Islam i Zimbabwe

Zimbabwe er et sydafrikansk land, der er vært for Victoria Falls, som er blevet tilføjet til UNESCO’s verdensarvsliste sammen med sin nabo Zambia. Lad os lære om Islam og den muslimske befolknings situation i dette smukke land, som måske er mindre kendt for os, gennem fem spørgsmål.

Hvor mange muslimer er der i Zimbabwe?

Antallet af muslimer i landet, der ligger i det sydlige Afrika og har en befolkning på cirka 15 millioner, er omkring 120.000. Langt størstedelen af denne befolkning på under 1 procent udgøres af indvandrere fra Indien og Pakistan, mens en meget lille del udgøres af oprindelige folk og muslimer fra Nordafrika og Mellemøsten.

Hvornår og hvordan kom Islam til Zimbabwe?

Zimbabve

Zimbabwes introduktion til islam begyndte i 1500-tallet med muslimske arabiske købmænds handelsrejser til kontinentet. De muslimske araberes ægteskaber med folk fra Shona-stammen, som på det tidspunkt var en del af Mutapa-imperiets territorium og var den største etniske gruppe i landet, øgede den muslimske befolkning med tiden. I kolonitiden blev mange muslimske arbejdere bragt til landet fra Indien.

Hvilke berømte moskeer findes der i Zimbabwe?

Kwekwemosque

Af de mere end 40 moskeer, der findes i hele landet, ligger de 18 i hovedstaden Harare. Ud over disse er der også et muslimsk ungdomscenter. KweKwe-moskeen, som tiltrækker sig opmærksomhed med sin anderledes arkitektur og grønne kuppel, ligger i Midlans-regionen. Al Abbas-moskeen, som er vært for et islamisk kulturcenter, og Ridgeview-moskeen, den største moske i landet med en kapacitet på 2000 mennesker, samler alle muslimer i hovedstaden Harare.

Hvem er de fremtrædende personer, der udfører vigtige arbejde i Zimbabwe inden for islam?

Ismail Musa Menk

Zimbabwe er et land, hvor antallet af institutioner, fonde og foreninger, der tilbyder islamisk uddannelse, stiger hvert år. Den Tyrkiske Religiøse Stiftelse har også forskellige aktiviteter i samarbejde med andre stiftelser. Takket være disse institutioner, som forsøger at støtte og udvikle det muslimske samfund samt at informere lokalbefolkningen om islam, er Koranen blevet oversat til mange lokale sprog.

Zimbabwes mest kendte muslimske pioner er Ismail Musa Menk, som aktivt bruger de sociale medier og sin YouTube-kanal. Taleren og den lærde, også kendt som Sheikh Mufti Menk, blev født i Harare. Hans far, som migrerede til Zimbabwe fra Gujarat i Indien, er en respekteret lærd ligesom ham. Menk afsluttede sin hafiz-uddannelse i en ung alder med den uddannelse, han fik af sin far, lærte arabisk og urdu og fik sin universitetsuddannelse i Medina. I 2010 blev Musa Menk anerkendt som en af de 500 mest indflydelsesrige muslimer i verden, og hans videoer følges med interesse ikke kun af muslimer, men også af ikke-muslimer.

Naima B. Robert, som blev født i England af en skotsk far og en mor fra Zulu (en sydafrikansk stamme) og voksede op i Zimbabwe, er en anden fremtrædende figur i landet. Siden hun konverterede i 20’erne, har hun helliget sig islams tjeneste og har skrevet adskillige bøger. Hendes islamiske børnebøger og halalromaner for unge er populære ikke bare i Zimbabwe, men også i resten af verden. Han inspirerer især muslimske kvinder gennem sine videoer og lejlighedsvise forfatterskoler, og han er en hyppig taler på seminarer og konferencer med andre fremtrædende muslimske personligheder.

Hvilke problemer har muslimerne i Zimbabwe?

Zimbabwes muslimer lever islam mere frit i betragtning af problemerne på kontinentet og i verden generelt. Selvom der fra tid til anden er problemer som følge af de spændinger, der opleves i andre lande i Afrika, og de nyheder, der gives fra et vestligt perspektiv, kan muslimer udføre deres tilbedelse i et fredeligt miljø væk fra konflikter og angreb, da lokalbefolkningen ikke har mange fordomme mod muslimer, i modsætning til Vesten.

Zimbab ve Muslumanlari

På trods af befolkningens positive tilgang udtalte Robert Mugabe, diktatoren, der styrede Zimbabwe i 37 år, at han var glad for, at islam ikke havde nogen indflydelse i hans land og i det sydlige Afrika, mens han pegede på islam som årsagen til konflikterne i de fleste lande i Afrika. Da post-Mugabe-administrationen fortsatte i samme spor, forblev holdningen til muslimer næsten den samme. Derfor lever den muslimske befolkning i visse områder relativt stille og mindre synligt i isolation af frygt for, at administrationen vil træffe hårde foranstaltninger, samtidig med at de forsøger at forklare og fremme islam over for offentligheden, som ikke ved meget om islam.

Source
ZimbabveKwekwemosqueZimbab ve MuslumanlariHaberHaberHaber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button