CamiDavet-TebliğHaberlerMalezya

Caminin Güvenlik Görevlisi Ziyaretçilere Yardım Edebilmek İçin 7 Dil Öğrendi

Karşılaştığımız kimi zorluklar kendimizi geliştirebilmemiz için bize gönderilmiş fırsatlar olabiliyor. Sizlere buna çok güzel bir örnek olan Muhammed Khairul Azhar Mohd Razali’nin ilham verici öyküsünü sunuyoruz. Malezya’nın idari başkenti Putrajaya’daki Putra Camii’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Razali, camiye gelen turistlerle daha kolay iletişim kurabilmek için kendi çabasıyla yedi dilden temel cümleler ve kalıplar öğrendi.

Anlamadığım kelimeleri ve cümleleri defalarca tekrar ettim ve çok geçmeden dili güzel konuşabilir hale geldim. 17 ayda Mandarin, Japonca, Korece, Vietnamca, Farsça, Tayca ve İngilizce’de temel cümleler ile konuşabilmeyi öğrendim.

Dil öğrenme meraklısı görevli, aynı zamanda Filipinler’den özellikle Müslüman Mindanao bölgesinden birçok Müslüman ziyaretçi geldiği için Filipince öğrenmeye çalıştığını da ekliyor. Kelantan’da büyüyen Razali, Kuala Lumpur’da ilk işe başladığı zamanlarda sadece Malay dilinin Kelantan lehçesini konuşabiliyordu. İnsanlarla iletişim kurmanın hayli zor olduğunu fark edince Mayıs 2017’de Malay resmi dilini öğrenmeye karar verdi. Üç ay içinde çok iyi bir seviyeye geldi ve dili akıcı bir şekilde konuşur oldu.

Caminin Guvenlik Gorevlisi Ziyaretcilere Yardim Edebilmek Icin 7 Dil Ogrendi 2

Güvenlik Görevlisi Neden Çok Sayıda Dil Öğrendi?

Genç güvenlik görevlisi şöyle söylüyor:

İşimin doğasının dünyanın her yerinden ziyaretçilerin durağı olan Putra Camii’ne gelen yabancı turistlerle iletişim kurmayı gerektirmesi beni motive etmişti öncelikle.

Razali, bu amacına ulaşmak için camiye gelen ziyaretçilerden kendisine ana dillerinden bazı temel ifadeleri öğretmelerini rica etti. Sonrasında ise akıcı bir şekilde konuşur hale gelene kadar pratik yaptı. “Kelimeleri tam anlayamasan bile insanlar doğru tercüme edebilmen için yardım ediyorlar.” diyor ve öğrendiği her şeyi bir deftere not ettiğini ekliyor.

Razali, artık dil öğrenmeyi ve farklı kültürlerden insanlarla tanışmayı sevdiği için işinin getirdiği zorluklara pek aldırmıyor. 12 saatlik vardiyaların yorgunluğunun bile kendisini geliştirmek istemesine engel olmadığını mutlulukla belirtiyor ve turistlere çok müteşekkir olduğunu söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu