Davet-TebliğHaberlerKatar

2022 Dünya Kupası ya da Katar’da Bir Tebliğ Çalışması

1930 yılından bu yana süregelen ve dünyanın çeşitli yerlerinden pek çok insanın ilgiyle takip ettiği Fifa Dünya Kupası’na ilk kez Müslüman bir ülke ev sahipliği yapıyor. Turnuvanın bu seneki adresi Katar.

Dünya kupası maçlarını izlemek için farklı ülkelerden Katar’a gelen bir milyona yakın ziyaretçi ülkeyi ve kültürü tanıma fırsatını yakalarken aynı zamanda İslam diniyle ve Müslümanlarla basın ve medya manipülasyonları olmaksızın etkileşime giriyor. Katar, tunuvanın başladığı günden bu yana bu etkileşimi güzel bir şekilde değerlendiriyor.

 Ziyaretçiler Hadislerle Karşılandı

Katar kültürünü tanıtmak ve tebliğ çalışmalarında bulunmak amacıyla ziyaretçilerin kaldığı otellere QR kodlarıyla her dilde konu hakkında yazılar konulup ülkenin çeşitli yerlerindeki ilan panolarında peygamber efendimizin (sav) hadisleri sergileniyor. Bu vesileyle yabancı ziyaretçiler oryantalist kültürün hiç göstermediği peygamber (sav) ahlakı ile karşılaşıyor.

Katar Cami
Katar Cami

Doha’da Turistlerin Camii Ziyareti ve Müslüman Gönüllülerin Tebliğ Faaliyetleri

Ülkenin başkenti Doha’da yer alan Katara Kültür Köyü’nde ziyaretçilere yiyecek-içecek, kıyafet ve gelenekler tanıtılırken köyün hemen yanında bulunan Katara Camii de yabancılar tarafından oldukça rağbet görüyor . The Peninsula Qatar  gazetesinin haberine göre camii her gün binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Bölgede yer alan gönüllüler, ziyaretçilerin sosyal ilişkiler ve İslami değerler hakkındaki sorularını cevaplıyor. Cevapladıkları soruların çoğunlukla aile ve evlilikle ilgili olduğunu belirten gönüllü Umm Ahmed, “ziyaretçilerin pek çoğunun İslam ve Müslümanlara bakış açılarının haksız bir ön yargıyla kirletildiğini itiraf ettiğini, fakat Katar’da bulunmanın görüşlerini yüz seksen derece değiştirdiğini” belirtiyor.

 Gönüllüler Turistlerin Zihinlerindeki Çarpıtılmış Algıları Kırıyor

Gönüllüler, caminin yanındaki standlarda ziyaretçilerin genel olarak kadına yönelik merak ettiği hususlarada bilgi sağlamak için, “Bana Katar’daki kadınlar hakkında soru sor” yazılı pankartlarla bekliyorlar. Gelen sorular yanıtlanarak, turistlerle sohbet ederek Batı medyasında İslam hakkında oluşturulan yanlış algıların ve oryantalist kalıntıların giderilmesi amaçlanıyor.

2022 Dünya Kupası’nın sahibinin hangi ülke olacağı henüz belli olmasa da Katar’daki tebliğ çalışmaları sayesinde artan ihtida haberleri** ve Müslümanların bıraktığı olumlu izlenimler, İslam’ı güzelce tanıtmayı gaye edinen her Müslümana büyük bir kupa sevinci yaşatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu