İlham Veren Projeler

Daru’l Halal Medresesi :Helalin Bereketini Yayacak Bir Soluk

GİMDES, helal ve tayyib bir yaşam sistemi kurmak için çalışmalarını yıllardır sürdürerek, dünya Müslümanlarına hizmette bulunmakta. Tüm bu çalışmaların yanında, helal gıda faaliyetlerini de ara vermeden devam etmekte. Vakıf, helal gıda çalışmalarını güçlendirmek amacıyla 2015 yılında Dünya Helal Vakfı’nı da Müslümanların hizmetine sundu. Aynı zamanda, uluslararası niteliğe sahip olan Daru’l Helal Medresesi’ni kurmayı hedefliyor. Eğitim-öğretim müfredatını Batı hegemonyasından kurtarmayı amaçlayan vakıf, İslami açıdan tam donanımlı bilim insanları yetiştirmeyi amaçlıyor.

Dünya Helal Vakfı , İslam ümmetine yeni İbni Sinalar ve El Biruniler yetiştirmek amacıyla yola çıktı. Vakıf, içeriğinde hem İslami bilgilerin hem de teknik bilgilerin bir arada verileceği bir medrese kurmak niyetinde.

Neden Daru’l Halal Medresesi?

Batıdan gelen eğitim sisteminin yaptığı tahribat, zaman geçtikçe zihinleri etkisi altına almakta. Batı düzeninin kontrolü altında hizmet veren gıda sanayi, aynı şekilde İslami kaidelerden uzak ilkelerle hareket etmekte. Daru’l Halal Medresesi’nin hedefi, İslami ilimler ışığında bilimsel çalışmalarda bulunacak geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek.

Piyasada ihtiyaç duyulan helal ve haramı iyi bilen vasıflı eleman ihtiyacını da en güzel şekilde karşılamak niyetinde olan Dünya Helal Vakfı, dünya çapında akreditasyon sağlamayı hedefliyor. Uluslararası kalite ideali taşıyan medrese sayesinde, öğrencilere farklı alanlarda eğitim ve kariyer imkanı da sağlanacak.

Tamamen Batı’nın etkisi altında kalan eğitim sistemini, yeniden kurmak niyetinde olan bir kurum…

İslami İlimler ve Bilimin Rehberliğinde Yeni Bir Neslin İnşası

İslami ilimlerin ışığında çalışmalarını yürütecek olan bilim insanları yetiştirme idealini taşıyan Daru’l Halal Medresesi, mesleki yeterlilik ve helal – haram kavramlarına tam anlamıyla vakıf nesiller yetiştirmek derdinde.

Toplumların giderek manevi olandan uzaklaşması ve çağımızın baş döndürücü hızı Daru’l Helal Medresesi’ni zorunlu kılmakta. Vakfın sunacağı projelere olan ihtiyacımız, bu şekilde daha fazla ön plana çıkmaktadır.

Hayaller Daru’l Halal Medresesi ile Gerçeğe Dönüşmeyi Bekliyor

Gimdes Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer’in kurmuş olduğu Dünya Helal Vakfı’nın projelerinden birisi olan Daru’l Halal Medresesi, başta gıda sanayi olmak üzere farklı alanlara Müslüman bakış açısı sunan kişiler yetiştirme gayesi taşıyor.

Daru’l Halal Medresesi içeriğinde, öğrenciler eğitim hayatlarına öncelikle fıkıh ilmini öğrenmekle başlayacak. Ümmetin dertleri ile dertlenen bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan bu proje, hayırseverlerin desteği ile inşa edilmeyi bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu