Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
HaberlerFilistin

Gazze İslam Üniversitesi Öğrencisine Vefa Dokunuşu

Gazze İslam Üniversitesi, ailesinden yirmi bir kişi şehit düştükten sonra Edebiyat Fakültesinin düzenlediği mezuniyet törenine katılamayan Filistinli kız öğrenci için evinde mezuniyet törenini gerçekleştirdi.

Ailesinin büyük bir kısmını İsrail’in Alwahdah caddesindeki hain saldırıları sonucu kaybeden Zeynep alQulaq, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden hayatındaki bütün zorluklara rağmen mezun oldu. Mezuniyet törenine katılamayan Zeynep için üniversitesi, bir vefa dokunuşu olarak Zeynep’in evinde mezuniyet töreni gerçekleştirdi. Edebiyat Fakültesi, resmi Facebook sayfasında içlerinde dekan, dekan yardımcısı ve bölümden öğretim üyelerinin de bulunduğu fakülte heyetiyle çekildiği hatıra fotoğrafını paylaştı.

Zeynep’in üniversitedeki hocalarından Ekrem Habib de Facebook hesabında fotoğrafı şu sözlerle paylaştı:

Zeynep hasta olması veya sanatsal resim çalışmalarıyla meşgul olması yüzünden değil, ailesinden içlerinde annesi ve kardeşlerinin de bulunduğu yirmi bir kişiyi kaybetmesinden dolayı üniversite mezuniyet törenine katılamamıştı. Üniversitemiz tarafından Zeynep’in mezuniyet törenine katılmadığı anlaşıldığında ve asıl sebebi öğrenildiğinde Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü, Zeynep’e diplomasını vermek için evine gitti.

Gazze Islam Universitesi
Gazze İslam Üniversitesi

Zeynep, evde gerçekleşen mezuniyet töreninin fotoğrafını ve üniversitenin bu duygusal paylaşımını Twitter hesabı üzerinden yayımladı.

Filistin Devlet Medya Ofisi Başkanı Selamet Maruf ise bu içten hareketi “En şereflilerimiz şehitlerimize, vefa ve takdiri yansıtan güzel bir jest.” diyerek değerlendirdi.

Zeynep’i evinde mezun eden üniversitenin bu davranışı, Filistinli aktivistler tarafından da büyük ilgi gördü. Bu davranış, şehit ailelerine ve toplumdaki değerlerine yönelik bir vefa ve sadakat dokunuşu olarak değerlendirildi.

Gazze İslam Üniversitesinin bu ince davranışının nice kalplere örnek olabilmesi dileğiyle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu