Haberlerİlham Veren ProjelerÖrnek İnsanlarTürkiyeYardım Faaliyetleri

Çocukların Kalbini Fetheden İki Gönül: Kavazoğlu Ailesi

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde bir ev, evin içerisinde bir oda, odanın içerisinde ise kirlenmemiş kalplere sevinç olacak olan, onarılmayı bekleyen bir sürü oyuncak. Bu evin sahipleri mi? Onlar, kırık, arızalı, bozulmuş oyuncakları bir bütün haline getirmeye gönül vermiş 37 yaşındaki Muammer Kavazoğlu ve annesi Şükriye Teyze. Gelin hep birlikte bu oyuncak parçalarının bütün oluş hikayesine, oradan da Şükriye Teyzelerin evine gidelim.

Muammer Kavazoğlu ve annesinin “Atma! Tamir Olsun, Çocuklara Umut Olsun” ismini verdikleri bu projenin aslında henüz iki yıllık bir geçmişi var. Kavazoğlu’nun iki yıl önce, sokaktaki çöp kutusunun yanında duran oyuncak poşetini bulup eve getirmesiyle başlıyor bu gönüllülük projesi. Kavazoğlu, poşet içerisindeki kimisi yırtılmış ve sökük, kimisi kırılmış ve bozuk olan oyuncakları tekrardan kullanılabilir hale getirip bir çocuğa bu oyuncağı hediye ettiğini ve çocuğun mutluluğuna şahit olmanın haklı sevinciyle bu işe daha bir gönülden sarıldığını ifade ediyor ve şunları ekliyor:

Bizi ve projemizi anlayabilmeniz için, sizi hiç tanımayan il veya ilçeye gidin, mahalle veya köy de olabilir. Karşınızdan gelen bir ailenin çocuğuna bir oyuncak uzatın. O mutluluğu gördükten sonra şu anki içinde bulunduğumuz durumu daha iyi anlayacaksınız.

Atma Tamir Olsun

Hedefimiz 1 Milyon Oyuncak

Daha fazla çocuğa bu oyuncakları ulaştırabilmek için neler yapabiliriz diye düşünerek çıktıkları bu projenin yasal bir statü kazanabilmesi için gerekli izinlerin alınmasıyla patentini almayı başardıklarını söylüyor Kavazoğlu. Bugüne kadar yapmış oldukları ve teslim ettikleri oyuncak sayısı 8.250’yi bulmuş durumda. Kavazoğlu ailesinin projedeki hedefleri ise 1.000.000 oyuncak ile çocukların yüzlerini güldürebilmek.

Türkiye’den ve yurt dışından, özellikle İsveç, Fransa, Almanya, Hollanda ve Belçika’dan bu projeyi destekleyen bir sürü kişi var. Öyle ki oyuncakların toplanıp Kavazoğlu’nun eline ulaşabilmesi için Nevşehir, Balıkesir, Kilis, Bursa, İzmit, İstanbul ve Kayseri’de toplama noktaları bile mevcut. Oyuncaklar kargo ile Kavazoğlu’na geliyor, ardından elektronik, ahşap, plastik, peluş oluşlarına göre ayrılıyor, dezenfekte edildikten sonra oyuncakların tamir işlemine başlanıyor. Şükriye Teyze özellikle temizliklerinden ve dikim gerektiren peluşlardan, oğlu Muammer ise diğer tamir işlerinden sorumlu oluyor. Böylece plastik, demir, ahşap, peluş vb. çöpe atılan bu oyuncakların geri dönüşümü ile çevreye verilen zarar ve israf önlenmiş oluyor. Yapmış oldukları değerli çalışmalardan dolayı Kavazoğlu ve projesi, ülke genelinde 12 kez ödül almaya layık görüldü.

Hedefimiz 1 Milyon Oyuncak

“Küçücük Bir Hediye Halbuki”

Tamir ettikleri oyuncakların çocuklara ulaştırılma hususunda ise yetimhanelerdeki, cezaevlerindeki, hastanelerdeki ve rehabilitasyon merkezlerindeki çocuklara öncelik tanınıyor. Türkiye’deki birçok şehre oyuncak gönderilmiş ve gelen isteklerden dolayı da gönderilmeye, üretmeye, geri dönüştürmeye, hediye etmeye, çocukların gözlerinde parıltı oluşturmaya devam ediliyor.

Özellikle kimsesiz çocuklara hediye ettiğimizde çok seviniyorlar. Küçücük bir hediye halbuki. Onlar mutlu olunca ben de çok mutlu oluyorum” diyor mutluluk gözyaşlarıyla Şükriye Teyze.

Kaynak
Atma Tamir Olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu