Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
HaberlerAfganistanKültür-Sanat

Neda Taiyebi Kabusu Sanata Dönüştürüyor

Savaş dendiğinde hepimizin aklında bir görüntü oluşur. Savaşı görmüşsek veya yaşamışsak başka, sadece fotoğraflardan tanıyorsak başka bir görüntü… Savaşı görmek ve savaşı yaşamak bile insan zihninde çok farklı anlamlar ifade eder. Bu gerçekle burun buruna yaşayanlar için savaş, hayatlarından kovulabilecek bir şey değildir. Savaşın çocukları ilk oyunlarını bir füzenin açtığı çukurda oynamış, aileden birinin kaybına o küçük yaşlarında tanık olmuş olabilirler. Onlar için başka bir anlam ifade eden bu savaşı tanımlarken hangi nesneleri kullanıyorsak onlar bize de kabus gibi gelir. Savaşın soğukluğu bir yana; metal yığınlarının yarattığı bir soğukluk daha vardır. Peki milyonları katletmeye yarayan bu metal yığınları iyi şeylere dönüşebilir mi? Bu savaş dünyasından haberi olmayanları uyandırabilir mi?

Neda Taiyebi
Neda Taiyebi Kabusu Sanata Dönüştürüyor 1

İranlı ressam Neda Taiyebi işte bu soruları soruyor ve Afgan ordusunun izniyle bu kasvetli sahnede, soğuk kabusta kayda değer bir değişiklik yapıyor.

Kendisine doğrultulmuş silaha çiçek tutan çocuğun fotoğrafını mutlaka görmüşsünüzdür. Aynı bağlamda Taiyebi de tankların üzerini süslüyor, çiçek desenleri çiziyor, tankları tank olmaktan çıkarıp bir sanat eserine dönüştürüyor. Sonuçları ise mükemmel! AJ+’a verdiği röportajda şunları söylüyor:

“Savaş burada hayatın bir parçası. Silemiyorsunuz. Ben sadece yeni ve başka bir bakış açısı katmak istedim. Umarım insanların kafasında burada neler olduğuna dair soru işaretleri oluşmasını sağlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu