HaberlerİngiltereYardım Faaliyetleri

2000 Öğün Yemek Evsizler İçin Yolda

Nebevi sünnetin peşinde olan ve güzel işlere imza atan insanların haberleri hepimizi mutlu ediyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde böyle insanların olması gerçekten çok güzel. Böyle bir haber için gelin İngiltere’ye uzanalım.

Müslüman gönüllülerden oluşan bir grup 28 Ekim Cumartesi günü, 20 şehirde düzenlenen bir etkinliğin parçası olarak, Denver ve Colorado bölgelerindeki evsizlere, 2000 öğün yemek paketleyip dağıtmak için bir araya geldiler.

Denver Post’un haberine göre 100 gönüllüden oluşan grubun liderliğini yapan Nadeen İbrahim, Müslüman-Amerikan topluluk için açlığın çok önemli bir konu olduğunu söylüyor.

Bu girişim, Chicago’nun kar amacı gütmeyen Pious Projects’in başlattığı ve öncülük ettiği bir proje olup, Denver’in de yaklaşık 20 şehirle birleştiği ilk yıl oldu.

Pious Projectsin yardim kutulari 1

Cumartesi günü boyunca Müslüman gönüllüler sandviç yaptılar, muz, granola ve su paketlediler. “İyi çalışmalar yap ama hızlı çalış” gönüllülerin parolalarından biriydi.

Biz bu çalışmaları dinimizin bize yüklediği sorumluluk ile yapıyoruz. Çünkü Peygamber Efendimiz (s.a.v) ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ diye buyurmuştur.

“Bu etkinlik ile sosyal medya üzerinden organize olarak, birçok insana ulaşmayı ve onların da katılımlarını sağlamayı hedefledik.”

Gönüllüler gruba çok renkli bir görüntü verdi. Kahverengi çantalara gülen yüzler ve yıldızlar çizen 3 yaşındaki çocuklardan, 70’lerinde fıstık ezmesi ve reçelli (PB&J) sandviçlerini hazırlayan insanlara kadar çeşit çeşit insan var. Bazı gönüllüler altı ay önce Suriye’den geldiler ve bazıları da farklı dinlere mensup olup yardım ettiler. Gönüllüler etkinliğin insanları birbirine bağladığını ve etkinlik esnasında duygusal anlar yaşadıklarını söylüyorlar.  Fort Lupton’da bir eczane sahibi olan, ödeme yapmaya gücü yetmeyenlere ücretsiz hizmet veren Dr. Aziz Nsier de gönüllüler arasındaydı ve:

Bugün çalışmama rağmen bunu ilk duyduğumda insanlara yardım etmek için bu fırsatı değerlendirip hemen etkinliğe katıldım. diyerek duygularını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu