Islam i hele verdenSydkorea

5 Spørgsmål om Islam i Sydkorea

I vores serie om islam i verden fortsætter vi med Sydkorea. I denne artikel vil vi komme med svar på 5 vigtige spørgsmål om muslimer i Sydkorea. Der er oplysninger om, hvordan islam nåede til Korea, den muslimske befolkning, der bor der, moskeer, vigtige personligheder og endda de problemer, som muslimer oplever. Vi ønsker dig god fornøjelse med læsningen.

Hvor mange muslimer er der i Sydkorea?

Insanlar Guney Kore

I henhold til data fra 2018 har Sydkorea en befolkning på 51.164.435 mennesker. Den muslimske befolkning i Korea består hovedsageligt af indvandrere, arbejdere og investorer fra lande som Saudi-Arabien, Pakistan, Bangladesh og Malaysia. Der er omkring 45.000 oprindelige muslimske indbyggere i Sydkorea, samt omkring 155.000 muslimske udlændinge, hvilket udgør en samlet befolkning på 200.000 muslimer i Sydkorea. Dog kan dette tal variere på forskellige platforme.

Hvornår og hvordan kom Islam til Sydkorea?

Guney-Kore

Islam nåede Sydkorea for første gang gennem arabiske og persiske handelsmænd, selvom datoen ikke er præcis kendt, i perioden mellem det 7. og 9. århundrede. Handelsmændene, der nåede regionen via Kina, bidrog til udbredelsen af islam her gennem handel og ægteskabsforbindelser. Dette blev senere bremset, men blev genoplivet i det 19. århundrede gennem Tatar-tyrkiske forbindelser. Den egentlige vækst skete imidlertid efter Koreakrigen, da tyrkiske soldater vandt folket over. Med ankomsten af tyrkiske soldater blev omkring 200 sydkoreanere muslimer.

Hvilke berømte moskeer findes der i Sydkorea?

Seul Merkez Camii
Seoul Central Mosque

Sydkoreas mest berømte og største moské er Seoul Central Mosque, som ligger i centrum af Seoul. Moskéen blev etableret i 1976 og fungerer som det vigtigste islamiske center i Korea. Udover den findes der også Al-Fatah Mosque i Busan, Sırat-al Müstakim Mosque i Ansan og mindre moskéer med forskellige navne i forskellige regioner. Mange af disse moskéer blev opført af de muslimske samfund, der er til stede i området.

Hvem er de fremtrædende personer der udfører vigtige arbejde i Sydkorea inden for islam?

kore gazete

Islamiske aktiviteter i Korea begyndte med Abdulgafur Karaismailoğlu, imam for den tyrkiske bataljon. Abdulgafur Karaismailoğlu og Zübeyir Koç blev udstationeret i regionen som militærpræster under Koreakrigen, og de var de første personer, der gav koreansk folk information om islam som reaktion på anmodninger fra koreanerne. Disse betydningsfulde personer, der genintroducerede koreanerne til islam efter en lang periode uden kontakt med religionen, vandt folkets hjerter med deres ofre og konferencer og spillede en afgørende rolle i at lade mange mennesker stifte bekendtskab med islam. Som et resultat heraf grundlagde de første koreanske muslimer Korean Muslim Federation. I dag udfører repræsentanter fra Korean Muslim Federation mange aktiviteter på vegne af koreanske muslimer.

Hvilke problemer har muslimerne i Sydkorea?

Guney Kore Yemekleri

En af de største udfordringer for muslimer i Korea er problemer, der skyldes islamofobiske nyheder og smædekampagner. Især de negative propagandaer fra de dominerende kristne grupper i landet forhindrer udbredelsen af islam og social accept af muslimer. Der er heller ikke nogen uddannelsesinstitution, der tilhører muslimer i landet. Mangel på permanente gravsteder for muslimer udgør også en alvorlig udfordring. Problemer opstår også i sociale sammenhænge på grund af den kulturelle forskel i forbrug af alkohol og svinekødprodukter. Dette er et område, hvor islamisk kultur og koreansk kultur adskiller sig.

Source
Seul Merkez Camii

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button