Amerika Birleşik DevletleriBaşarı HikayeleriHaberler

Google Doodle Yarışmasını Kazandı

Farklı ülkelerdeki Müslüman kardeşlerimizin başarı hikayelerini okumak bizi hep sevindirmiştir. Çünkü biliyoruzdur birileri İslam’ı kötü gösterirken güzel insanların da medyada boy göstermesi verilecek tepkilerin en isabetlisidir. Genelde bu hikayeler yaşını başını almış kişiler için olur ama bu haber biraz farklı. Size 4.sınıf öğrencisi minik bir kardeşimizden bahsedeceğiz.

Haberimize Google Doodle’un ne olduğunu açıklayarak başlayalım. Google Doodle tatil günlerini, etkinlikleri, başarıları ve kayda değer tarihi figürleri anmak amacıyla Google’ın ana sayfalarındaki logonun özel, geçici bir değişikliğidir. Bahsettiğimiz minik kardeşimiz Liyana Siddique yaptığı resim ile Google’ın açtığı Doodle yarışmasında birincilik kazandı.

doodle

Nasıl mı oldu?  

Michigan İslam Akademisinde 4. Sınıf öğrencisi olan Liyana Sidduque  Mlive haber sitesinin bildirmesi üzerine Google’ın  “Büyüdüğüm zaman, umarım…” konulu yarışmasına katıldı. Liyana ile birlikte birçok öğrenci geleceklerinin vizyonlarını temsil eden karalamalar yaptılar. Dördüncü sınıf öğrencisi Liyana Siddique tarafından sunulan doodle, Mars’ı ziyaret etme görevinde öncü bir Müslüman astronot olma hayalini yansıtıyor. Liyana hayalinin oluşma aşamasını şu şekilde anlatıyor:

“Her zaman uzayın ilginç bir alan olduğunu düşünmüşümdür. Bazen okulda astronotları okuyoruz ve astronotları her okuduğumuzda kadın astronotlar hakkında hiçbir şey duymadığımı fark ettim. Bu yüzden, Mars’taki ilk kadın astronot neden ben olmayayım dedim”

Bu yarışmaya göre, farklı sınıf gruplarından yarışmanın beş finalisti seçilecek. Dört yarışmacının her birine 5.000 dolarlık bir burs verilecek. Ayrıca öğrencilere Google’ın Kaliforniya’daki merkezi, Google donanımı ve diğer ürünleri gezdirilecek.

Amerika’da Müslümanlar…

Pew Research merkezine göre Müslümanlar, Amerika’nın 322 milyon nüfusunun% 1’ini oluşturuyor. Ayrıca son zamanlarda yapılan Pew araştırması, Amerika’da yaşayan  Müslümanların  dünya Müslümanlarının en ılımlıları olduğunu ortaya çıkardı. ABD Müslümanlarının genellikle inançlarına güçlü bir bağlılık gösterdiklerini ve modern toplumda dindar olmakla yaşamak arasında doğal bir çatışma görme eğiliminde olmadıklarını gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu