HaberlerMalezyaÖzel GünlerRamazan

Malezya’da Bayram Yardımlaşması Dalgaları Aşıyor

Malezya’da diğer bir ismiyle Hari Raya olarak anılan Ramazan Bayramı, Müslüman halk için çok özel bir yere sahip. Öyle ki her yıl bu günlerde ülkede resmi tatil ilan edilir, Brunei Sarayı halka açılıp yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilir, çeşitli kutlamalar yapılır ve nice gelenekler yaşatılır. Maalesef bu yıl salgın sebebiyle Malezya’da da Ramazan Bayramı alışıldığı gibi geçmedi. Bununla birlikte halkın bir kısmının fakirlikle mücadele ettiği günlerde bayram ruhunu, İslam geleneğini yaşatan, yine iyilik gönüllüleri oldu.

Sepanggar Adası Malezya’yı oluşturan yüzlerce adadan biri. Normal şartlarda hayatın sessiz sakin devam ettiği, pek dikkat çekmeyen bu yerler koronavirüs salgını sırasında özellikle önem teşkil ediyor. Hareketliliğin büyük ölçüde azalması bu adalarda yaşayan yardıma muhtaç insanlar için işleri epey zorlaştırıyor. Neyse ki dünyanın her yerinde zorlukları aşmaya gönüllü gençler var. MyFundAction da bu gençlerden oluşan Malezya çıkışlı bir sivil toplum kuruluşu. Özellikle salgın zamanı yaptığı çalışmalarla dikkat çeken kuruluşun gönüllüleri Sepanggar Adası sakinlerini Ramazan bayramında yalnız bırakmadı. Donanmanın da katkılarıyla ulaşılması zor kişilere yardım edilmiş oldu.

Malezya’da bayram

Her şey bir yana, yardım alan ailelerde en çok dikkat çeken şey, içinde bulundukları zor duruma karşı takındıkları olumlu tavır. Hallerinden şikayetçi olmadıkları gibi geleceğe de umutla bakıyorlar. On yıldır küçük bir tezgah işleterek geçinen yedi çocuk annesi Dira şunları söylüyor: “Hayat devam ediyor… Yeni normale alışmamız gerek. Eminim ki bu durum geçicidir.”

Otuz bir yaşındaki beş çocuk annesi Rishina Hasim ise “Kırmızı etimiz olmasa da balık için minnettarız.” diyerek şükrünü eda ediyor. İşte her daim güleryüzlü, içten insanlarıyla tanıdığımız Malezya’dan güncel bir tablo. Öteki yarım kürede de olsa kardeşlerimizin birbirine kol kanat gerdiğini görmek ümmete olan inancımızı kuvvetlendiriyor. Bu inancın hiç kırılmamasının ve iyiliğin daima yeryüzüne hakim olmasının niyazıyla…

Malezya’da Bayram Yardımlaşması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu