HaberlerHidayet ÖyküleriYeni Zelanda

Terör Saldırısından Sonra Müslüman Oldu

Bugün sizlerle geçtiğimiz cuma yaşanan Yeni Zelanda Christchurch’te yaşanan terör saldırısının sonrasında yaşanan bir hidayet hikayesinden bahsedeceğiz. Elli kişinin hayatını kaybettiği ve elliden fazla Müslümanın yaralanmasına sebep bırakan bu nefret dolu saldırının sonrasında dünya farklı bölgelerinden birçok insan tepkilerini sevgi ve destek mesajlarıyla gösterdiler.

Ilmfeed’in haberine göre, Nottinghamshire’den bir İngiliz kadın Müslümanlara yapılan katliamdan dolayı üzüntüsünü ve saygısını dile getirmek üzere 18 Mart pazartesi günü Beeston kasabasındaki İbrahim Camii’ne ziyarete gitti ve Müslüman olarak ayrıldı.

Londra’da bulunan bir Müslüman haber şirketi olan lmFeed, Pazartesi günü kanalında bir YouTube videosu yayınladı; “Öğle ve ikindi vakti arasında elinde çiçek ve bir kart taşıyan bir kadın İbrahim camiine girdi. İbadet edenlerin toplandığı bölgeye yürüdü ve daha sonra camiinin tam karşısında bulunan odaya orada kimsenin olup olmadığını görmek için yöneldiğinde orada bir grup Müslüman genci yemek yerken buldu.”

“Yeni Zelanda’da yaşananları biliyorsunuz. Sizlere saygımı göstermek için hediyeler getirdim.” dedi İngiliz kadın. Oradaki Müslüman grup da kadını bir şeyler yemesi ya da içmesi için sofralarına davet etti. Kadın davetlerini kabul etti ve onlar oturup çay içti.

Ilmfeed’e röportaj veren isimsiz yorumcu şunları söyledi: ” Grup İslami inanç ve dava etrafında bir tartışma yaptı ve çok yakından dinliyordu. Subhanallah, şehadet getirdi ve oradan Müslüman olarak çıktı. Avrupa kökenli Avustralyalı terörist 50 Müslümanı öldürdü ve onlarca kişi yaralandı, maalesef bazıları şu anda yaşamı tehdit eden yaralanmalardan muzdarip. Ancak Elhamdulillah, aslında yaptığı şey, bu Müslümanlara şehitlik ve göklere yol verirken, dünya çapında İslam mesajını da yaymaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu