Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Haberlerİlham Veren ProjelerİngiltereYardım Faaliyetleri

Londra’da Müslümanlar Hayırda Yarışıyor

Dünya hayatı bir yolculuk. İnsan da sonsuzluk yolunun yolcusu. Bizler Allah’a doğru yolculuktayız. Ne var ki yollarımız çoğaldı. Bizi hayra, hakikate götürecek yolu bulmakta zorlanıyoruz. İşte bu noktada dinimiz imdadımıza yetişiyor. İşimizi kolaylaştırıyor. Hayır yollarının çokluğu ilkesi bizleri rahatlatıyor.

Biraz rahat, biraz rahatsız kalabalıklar arasında yolculuğumuza devam ederken, hayır yolunda birbirleriyle yarışmaktan usanmayanları fark ediyoruz. Kendilerindeki o samimiyet, o dünyayı iyileştirme çabasının etkileyiciliğine kapılmadan edemiyoruz. Peşlerine düşüyoruz. Gönüllerimizi bir anda, iman ve heyecan yarışının tam ortasında İngiltere’de buluyoruz.

Doğu Londra Camisi’nin ev sahipliği yaptığı ‘‘Müslümanlar Hayırda Yarışıyor’’ etkinliğinin sekizincisi, geçtiğimiz eylül ayının son haftasında Victoria Park’ta gerçekleşti. Küçük büyük her yaştan hayırseveri bir araya getiren program İmam Mohammed Mahmoud’un yüreklendirici sözleriyle başladı. Ardından kısa bir ısınma turu sonrası yaklaşık 500 katılımcıyla yarışa start verildi.

Aile Boyu Eglence ve Hayir Isi Bir Arada

Aile Boyu Eğlence ve Hayır İşi Bir Arada

Yarışmacılar 5 km’lik parkuru tamamlarken aile ve arkadaşları da onlardan desteğini esirgemedi. Fitness, sadaka, eğlence ve 30 farklı güzel niyeti içinde barındıran organizasyon çocukları da unutmadı. Şişme kaleler üzerinde zıplayan çocuklar açık havada eğlencenin tadını doyasıya çıkardı. Her detayına kadar düşünülmüş etkinlikte katılımcıların ücretsiz check-up, sağlıklı yiyecekler ve bilgi alabilecekleri platformlar da vardı. Ayrıca yarışmaya katılan herkes bu özel günün anısına birer de madalya aldı.

Etkinlik sonrası Doğu Londra Cami Baş İmamı Şeyh Abdul Qayyum katılan herkesi tebrik ediyor ve etkinlik öncesi Cuma vaazını da toplumu yakından ilgilendiren sağlığımızın kıymeti ve egzersiz üzerine yapıyor. Modern insanın çalışma saatleri de dahil olmak üzere günlük ortalama oturma süresi dokuz buçuk saate erişince vaaz konusunun değeri daha net anlaşılabiliyor.

Cami için Kıdemli Fon Toplama Sorumlusu Tozommul Ali de; “Bu bugüne kadar yapılanlar arasında gerek katılımcı sayısı gerek yardım destekleri açısından en verimli yıl oldu.” şeklinde açıklamada bulunurken devamında, “Bu harika etkinliğe katılan herkese ve Victoria Park tesislerinin kullanımı için de Tower Hamlets Konseyi’ne bir kez daha minnettarız” diyerek memnuniyetini dile getiriyor.

Doğu Londra Camii

doğu londra cami
Doğu Londra Cami

Böylesi bir organizasyonun ev sahipliğini yapan Doğu Londra Cami’sini de kısaca tanıyalım: Londra Müslüman Merkezi’ni ve Meryem Merkezini içine alan, zengin bir tarihe sahip olan Doğu Londra Cami’nin temelleri 1910 yılında Londra Cami Fonuyla atılmış. Zamanla İngiltere’deki en aktif İslami kurumlardan biri haline gelmiş.

1950’lerden bu yana büyüyen Müslüman nüfus Doğu Londra Cami başta olmak üzere, Londra Merkez Camii, Manchester Merkez Camii ve Londra Merkez Camii gibi birçok önemli caminin kurulmasına öncülük etmiş.

Bu güzel etkinlik bizlere yüce kitabımız Kur’an’ın “Hayırda yarışınız” mesajının can bulmuş hali olsa gerek. Çünkü hayırda acele etmek gerek. Adeta yarışırcasına acele etmek gerek. Zira dünyada geçireceğimiz süre bazen planladığımız hayırlar için çok kısa kalabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu