HaberlerSpor

MLS’de Müslüman Futbolcular İçin Ramazan Molası

Ramazan ayını sevdiklerinden uzakta, başka bir ülkede geçirmek tahmin edersiniz ki oldukça zordur. Bu haberimiz, aynı durumu yaşayan Seattle Sounders futbol kulübünün Müslüman oyuncuları için, Ramazan ayının nasıl daha güzel geçtiğine dair.

Abdoulaye Cissoko ve Nouhou Tolo, Seattle Sounders için oynayan Müslüman futbolcular. Bu sezon takımlarının mücadele ettiği MLS liginde Seattle Sounder takımının öncülüğünde, Ramazan ayı boyunca Müslüman oyuncuların oruçlarını açabilmeleri için maç esnasında mola verilmesi kararı alındı.

Kararla ilgili düşüncelerini belirten Nouhou Tolo:

Benim için çok duygusal bir andı, orucumuzu açabilmemiz için lig yönetiminin böyle bir karar almış olmasından dolayı çok mutlu oldum. Futbol oynamak ve Ramazan ayında oruç tutmak benim için normal ve rutin bir durum ama Kuzey Amerika Ligi için o kadar da alışılmış değil. Bu yüzden bu karar bizler için değerli. Ayrıca takım arkadaşlarımın desteklerinden dolayı çok mutluyum ve ben de onları desteklemeye çalışıyorum. Bu kararın alınmasında kulübümüzün de emeği çok.

Takımın bir diğer Müslüman oyuncusu Cissoko ise “Kulübün bizlere ve inançlarımıza saygı göstermesi çok güzel. Bu ligde ve bu kulüpte oynadığım için mutluyum.” açıklamasında bulundu.

MLS dışında, bu sezon İngiltere Premier Liginde de benzer bir şekilde Ramazan ayı boyunca oruç açma molası verilmesi kararı alınmıştı.

Kaynak
Aboutislam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu