Esmaül Hüsna ProjesiBizden HaberlerDuyurularHaberler
Trend

Esmaü’l Hüsna Ajandası Çıktı!

Bi Dünya Haber olarak, 4 yılı aşkın bir süredir tüm dünyadaki ümmetin faaliyetlerini ve başarılarını; güzel haberlerini size ulaştırıyoruz. Sizlere güzel, olumlu ve ilham verici haberler ve içerikler sunmak bizi son derece mutlu ediyor. Bi Dünya Haber projesi, sadece bir haber sitesi olmanın ötesine geçerek, izleyicilerimizin ilgiyle karşılayabileceği ürünler ve kitaplar üretmek için yeni bir yola çıkıyor. İlk adımımız olarak, 5 kıtada 22 farklı ülkede kutlanan Ramazan ayını anlatan “Bi Dünya Ramazan” adlı kitabı yayınlamıştık. 

Sonrasında, Ramazan ayını daha verimli ve anlamlı bir şekilde geçirebilmemiz için hazırladığımız Bi Dünya Haber Ramazan ajandasını sizlere sunduk. Ajanda satışından elde ettiğimiz gelirleri, deprem bölgelerindeki çocukların yaşamlarını iyileştirmek amacıyla kullanmayı tercih ettik. Onlara küçük hediyeler vererek, yaraların iyileşmesine katkıda bulunmak için elimizden geleni yapmak istedik.

Kudus Ajandasi
Esmaü'l Hüsna Ajandası Çıktı! 1

Yakın zamanda ise ümmetin ortak bir endişesi olan Kudüs hakkındaki uzun vadeli çalışmalarımızı sizlerle paylaştık. Tasarladığımız Kudüs Ajandası ise kapsamlı bir eğitim programının bir parçası olarak hazırlanmıştı. Günümüzde Filistin’e yardım etme konusunda ne yapabileceğimizi düşündüğümüz bu zorlu zamanlarda, bu ajanda bize Kudüs’ü daha yakından tanımanın aslında en değerli katkıyı sağlayabileceğini hatırlatıyordu.

99 Names Project (Allah’ın İsimleri Projesi) ve Esmaü’l Hüsna Ajandasının Hikayesi

Tüm bunlar sizden çok yoğun ilgi görürken, şimdi de Bi Dünya Habere özgü ve Müslümanlara faydalı olmayı hedefleyen ürünlerimize bir yenisini ekliyoruz. Bahsedeceğimiz ürün Bi Dünya Haber Esma Ajandası. Bu ajandanın hikayesi diğerlerinden çok farklı. 

Esma karton ic 6 min
Esmaü'l Hüsna Ajandası Çıktı! 2

Geçen sene, -bizi takip edenlerin bileceği gibi- Jenny Molendyk Divleli’nin Ramazan’a 99 gün kala, 99 Names of Allah (Allah’ın İsimleri) projesine destek olabilmek için “Biz neler yapabiliriz?” sorusunu kendimize sorduk ve Allah’ın isimlerini daha iyi anlamak için her güne özel görevlendirmelerin bulunduğu bir program hazırladık. Elhamdülillah, sadece 48 saat içinde yaklaşık 3000 başvuru aldık. İngilizce ile ilgili talepleri karşılamak amacıyla ayrı bir program başlattık. Ardışık 99 gün boyunca, Allah’ın isimlerini öğrenmeye ve anlamaya yönelik istikrarlı bir çaba gösterdik. Bu süre zarfında, çok olumlu geri bildirimler, hayır duaları ve seneye de projenin devam etmesi yönünde istekler aldık. Bunların yanında diğer taraftan süreç boyunca basılı bir materyal eksikliğini hissettik. Biz de hem bu eksiği kapatarak önümüzdeki senelerde projeyi daha yararlı geçirmek, hem de bu kadar beğenilen bir projeyi somutlaştırmak için herkesin basılı bir şekilde kullanabileceği ancak içerisindeki karekodlar ile teknolojiyle uyumlu bir Esma Ajandası ürettik! Öyleyse gelin bu projenin bir parçası olan Esma Ajandası’nı detaylı olarak inceleyelim.

Esma karton ic 1 min
Esmaü'l Hüsna Ajandası Çıktı! 3

Esmaü’l Hüsnâ Ajandası

99 gün boyunca Allah’ın birbirinden güzel isimlerini öğrendiğimiz, tefekkür ettiğimiz, Ramazan-ı Şerif’e daha güzel bir biçimde hazırlanmak için hazırlanmış ancak yılın her döneminde istifade edilebilecek, manevi bir yolculukta bize yol arkadaşlığı yapacak bir ajanda Bi Dünya Haber Esma Ajandası. Her gün için ayrılan, o günün esmasının anlamını, açıklamasını, notlar kısmını ve görev karekodunu içeren sayfaların yanı sıra; içerisinde yer alan takvim, dualar, Esmaül Hüsna’nın önemini anlatan metinler, etkinlikler, tefekkür metinleri ile bir ajandanın ötesinde kitap gibi.

Esma karton ic 3 min
Esmaü'l Hüsna Ajandası Çıktı! 4

Ajanda Kimlere Hitap Ediyor?

Bi Dünya Haber Esma Ajandası, Esmaül Hüsna’yı öğrenmek isteyen ancak O’nun birçok güzel ismi olduğu için başlamaya çekinen ya da başlamış ama bir yerde duraksayıp devam edememiş, ya da Esmaül Hüsna’yı bilen ancak bilgilerini pekiştirmek, onu hayatının bir parçası haline getirmek, bir ajanda kadar yakınında olmasını sağlamak isteyen herkes için oldukça faydalı; her yaştan genç ve yetişkinin kullanabileceği bir ajanda.

Esma karton ic 8 min
Esmaü'l Hüsna Ajandası Çıktı! 5

Bu ajanda ile her gün Rabbimizin isimlerinin güzelliklerini keşfediyor, hayatımızdaki yansımalarını daha iyi  görür hale geliyoruz.

Ajandanın Bölümleri

Ajandanın başlangıcında, ajandanın ortaya çıkış hikayesi, Allah’ın isimlerinden oluşan bir liste ve her iki yıl da kullanabilmek için 2024 ve 2025 yılı takvimleri yer alıyor. Ajanda toplamda 14 haftadan oluşuyor. Bu 14 haftalık uzun ve yoğun program öncesi O’nun birbirinden güzel isimlerinden önce her şeyi kapsayan ve en özel ismi olan Allah esmasını detaylı bir biçimde öğreneceğiniz bir alan mevcut. Bu esmayla birlikte verilen Esma Testi ile isimleri öğrenmeye başlamadan önce mevcut bilginizi sınayabilirsiniz. 

Esma karton ic 5 min
Esmaü'l Hüsna Ajandası Çıktı! 6

Daha sonra 14 haftalık bölüme başlayabilirsiniz. Her hafta Allah’ın her gün bir tane olmak üzere 7 esmasını öğrenecek, tefekkür edeceksiniz. Her güne özel sayfanın sağ alt köşesine yerleştirilmiş karekodlarla da o gün için size özel hazırladığımız zikir, okuma, izleme, dinleme görevlerine ulaşabileceksiniz. Her haftanın sonunda sizi bilgilendirici yaklaşık 2-3 sayfadan oluşan kısa, özet halinde bilgiler içeren yazılar bekliyor olacak. Örneğin ajandada size ilk haftanın sonuna geldiğinizde bu ajandayı daha verimli kullanmak için neler yapabileceğinizi anlatırken, ikinci haftanın sonunda ise üç ayların önemi ve bu aylarda yapılması gereken ibadetleri aktardık. Diğer haftaların sonlarında ise Neden Esmaül Hüsna Öğrenmeliyiz?, Esma Tefekkürü, Recep ayının önemi, Şaban ayının önemi, Ramazan ayı ve Arefe günü gibi konulardan bahsettik. Bu sayede bir yandan bütün isimleri öğreniyor olacak, bir yandan da bu süreçte öğrenmemiz gereken, bilgilerimizi destekleyecek konuları okuyor olacaksınız.

Esma karton ic 7 min
Esmaü'l Hüsna Ajandası Çıktı! 7

Her hafta için hazırlanmış testler ile de hafta içerisinde öğrenmiş olduğunuz esmaları ne kadar öğrendiğinizi test edebileceksiniz. Bunun yanında Esmaül Hüsna sevgisini çocuklara kazandırmak için, ebeveynler ve öğretmenler için çocuklar ile yapılabilecek etkinlikleri de ajandaya dahil ettik. Bu etkinlikler ajandada sınırlı sayıda ancak karekodlardan Esmaül Hüsna ile ilgili çok daha fazla etkinliğe ulaşabileceksiniz.

Esma karton ic 4 min
Esmaü'l Hüsna Ajandası Çıktı! 8

Ajandayı Nereden Satın Alabilirim?

Bi Dünya Haber Esma ajandasına bidunyastore.com dan ulaşabilirsiniz. Ajanda ve kargo süreçleri ile alakalı aklınıza takılan herhangi bir soruyu sormak için ise kurumsal hattımızdan bize ulaşabilirsiniz. Ajanda’nın iç rengi lila olsa da 4 farklı renkte kapak bulunuyor.

Whatsapp Esmaül Hüsna Kanalları

99 Esma Projesi’ni bu yıl basılı bir kaynağımızla birlikte çok daha verimli geçirmeyi hedefliyoruz. Allah izin verirse ajandayı satın alan okuyucularımızla çok güzel bir yolculuğa çıkacağız. Ajandanın yanı sıra bu süreci daha da güzelleştirecek, daha çok şey öğrenmenizi sağlayacak yararlı paylaşımları Whatsapp Esmaül Hüsna Kanalı’nda yapıyor olacağız. Burada sizlerle bazen güzel bir materyal, bazen yeni keşfettiğimiz ve sizin de ilginizi çekebilecek Esmaül Hüsna videoları, podcastleri, ve daha birçok şeyi sizlerle paylaşacağız. Ajandayı aldıysanız kanalımıza katılmayı da ihmal etmeyin 😊 

Esmaü’l Hüsna Kanalı

9 Yorum

  1. Esmaül Hüsna ajandası çok güzel hazırlanmış çokça istifade etmek nasip olsun inşallah. Bu proje sayesinde Allah ın isimleri her gönüle girsin ve herkes Rabbini daha iyi tanısın inşallah.

  2. Gerçekten beklediğim çok daha güzel ve verimli bir proje Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Esma-ül Hüsnayı içselleştirerek öğrenmek ve çalışmak çok başka ve proje tam da bunun için

  3. Çok kullanışlı bir ajanda olmuş. Esma ül Hüsna ları öğrenmek konusunda oldukça yararlı buluyorum. Ayrıca karekodlar ile de interaktif bir deneyim sağlıyor. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Allah çok daha güzel projelerinizin çıkmasını nasip etsin.

  4. Gerçekten beni hedefim için daha diri tutuyor ve daha istikrarlı ilerlememi sağladı
    İyiki de almışım bu ajandayi Allah’ım nolur bu ajandayi hakkıyla bitirmeyide nasip et

  5. Bu eşsiz kainatın sahibini bir nebze de olsa tanıyabilmek, layıkıyla sevebilmek niyetiyle aldım. Çok ayrıntılı, sistemli ve zarif bir tasarımla hazırladığınız bu ajanda için Allah ebeden razı olsun, azıcıkta olsa emeği geçen herkesten…

  6. Oldukça faydalı ve verimli bir şekilde geçirmeyi planlıyorum, inşallah bu ajanda sayesinde günlük namaz dışında Rabbimi tanıma, onunla konuşma imkanı edinmeme fırsat olan bir materyal oldu. Rabbim en güzel şekilde istifade etmeyi nasip etsin. Tüm öğrendiklerimizi hayatımıza geçirme ve en önemlisi onun esmasının tecellilerini kendimizde görme duasıyla 🌿

  7. Selamünaleyküm
    Yaratan Rabbim’i gerçekten tanımak istiyorum.
    Dualarımı Rabbimin isimleriyle yapmak istiyorum. O’nu tanıdıkça daha çok seveceğimi ve onunda beni seveceğine inanıyorum. Uzun zamandır aklımdaydı Esmaül Hüsna’yı ezberlemek,Allahım karşıma sizi çıkardı Elhamdülillah.

  8. Bu ajandayı Allah’ın isimlerini anlamak ve böylece O’nu daha iyi tanıyabilmek için aldım.
    Tavsiye ediyorum.

  9. Allah’ı hakkıyla tanımak için attığım adımlarda Esmaül Hüsna kitabı bana yoldaşlık ettik . Karekodlarla desteklenmesi içerisindeki minik görevler ve haberler tefekkürümü ve istifhademi arttırdı . Emeği geçen herkesten Allah razı olsun keyifli okuyor , çalışıyorum ♥️

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu