Allah'ın EvleriBrunei

Brunei’deki Camiler

Allah’ın evleri serimizde farklı ülkelerdeki birbirinden güzel camileri tanıtıyoruz. Bu sefer tanıyacağımız camiler, Brunei‘deki camiler olacak.

Jamie’l Asr Hasan El Bolkiah Camii

Jamiel Asr Hasan El Bolkiah Camii
Jame asr hassanil mosque

1992 yılında Brunei Sultanı Hasan El Bolkiah tarafından yaptırılan cami, başkent Bandar Seri Begawan’dadır. Çevresindeki rengarenk bahçeleriyle başkentin odak noktası haline gelmiştir. Bahçelerinin yanı sıra altın kaplamalı kubbeleri ve minareleriyle de dikkat çekiyor. Brunei’nin 29. Sultanı Hasan El Bolkiah’ı temsilen 29 altın kubbeye sahiptir. Aynı zamanda 5000 kişi kapasiteli sanatsal iç mekanıyla Brunei’deki camiler içerisinde en büyük camidir.

Kampong Ayer Cami

Kampong Ayer Cami

Kampong Ayer (Su Köyü) denilen su üzerindeki evlerden oluşan bir yerleşim yeri. Bu yüzden de burası Doğu’nun Venedik’i olarak anılıyor. Kampong Ayer Cami de buradaki evler gibi su üzerinde.

Ash-Shaliheen Cami

Ash Shaliheen Camii
Ash Shaliheen Cami

Fas tarzında inşa edilen Ash-Shaliheen Cami, 2012 yılında açıldı. Bu cami, turkuaz kubbeleri ve kumtaşı renkli duvarları ile birbirini tamamlıyor. Ayrıca caminin iç duvarlarını süsleyen el yapımı çini mozaik ve camiyi çevreleyen avlu, caminin en dikkat çekici unsurları.

Ömer Ali Seyfeddin Cami

Omer Ali Seyfeddin Camii
Ömer Ali Cami

Brunei’nin 28. Sultanı Ömer Ali Seyfeddin adına yaptırılan Ömer Ali Seyfeddin Cami, 1958 yılında tamamlandı. 52 metrelik minaresiyle başkentin en yüksek yapısı durumundadır. Bunun yanında 3.5 milyon mozaik parçasından oluşan ana kubbesiyle ise görenleri büyülüyor. Tüm çevresi yapay bir göl ile çevrilmiş durumda. Ayrıca Ömer Ali Seyfeddin Cami; aydınlatmalar ve yapay gölün yansıtıcılığının harika birleşiminden dolayı daha bir muhteşem görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu