Amerika Birleşik DevletleriHaberlerHidayet Öyküleri

Hapishanede Müslüman Olan Rapçi: Dave East

Çoğu zaman sahip olduklarımızın kıymetini iyi bilemiyoruz. Elimiz altında bulunanlara alışıyor ve onları bir nevi kendi elimizle sıradan hale getiriyoruz. Bunlardan en büyüğü de sahip olduğumuz en büyük nimet olan İslam olsa gerek. Bu hakikati yeni müslüman olan insanların hikayesinde daha iyi görebiliriz. Haydi öyleyse gelin Amerikalı rapçi Dave East’in neler dediklerine bir göz atalım.

Hapishanedeyken İslam’a giren Amerikalı rapçi Dave East: “İslam benim hayatıma huzur getirdi” diyor. Dave East, İslam’la hayatında huzuru buldu. Harlemli rapçi, “I am Def Jam” serisinden yeni bir videoda yaptığı dönüşüm hakkında konuştu.

Baltimore’da bir süreliğine hapsedildim ve hücre arkadaşım Müslümandı. Onu her gün namaz kılarken seyrediyordum ve bu bulunduğumuz durumdan çıkma konusundaki görüşü hapishanede müslüman olan diğer dostlardan çok daha olumluydu.

secde

Bu örnek, East’i İslam’ın öğretilerini araştırmak için motive etti. Dinin, ona daha iyi bir tutum geliştirmesi noktasında yardımcı olduğunu söylüyor. Ve durumu şöyle açıklıyor:

 İslam benim hayatıma gerçekten daha önce sahip olmadığım bir disiplin getirdi. Eski zihniyetime göre bana yardım etmiyorlarsa, onlara yardım etmezdim, fakat bu şekilde bir hayat yaşayamayız. Bu insanların nasıl davranacağı ile değil, senin ne yapabileceğinle alakalı.

Medya Yüzünden İslam Kötü Algılanıyor

Birçok Müslüman gibi, East de İslam’ın yanlış algılanmasından bıkmış. İnsanların çoğunun dinini daha iyi anlamasını diliyor.

Onlar barışı göstermiyorlar. Benim kalbimin derinliklerinde, gördüklerimde ve etrafımdaki şeylerde, İslam’dan daha iyi bir şey yok.

VIBE’teki bir videoda, kameralar yanıp sönmeyi bıraktığında ve eve dönme zamanı geldiğinde, tarih kanalı ve İslam’ın endüstrideki kaostan, zihnini, bedenini ve ruhunu rahatlatmaya yardımcı olduğunu açıkladı. Dave’in güçlü inancı, onu Allah’tan başka arayacağı kimse olmadığı bir zamanda hayatın zorluklarından kurtardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu