Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Moskeer verden rundtNorge

Moskeer i Norge – I

I vores serie om Allahs huse præsenterer vi smukke moskeer i forskellige lande. De moskeer, vi vil præsentere denne gang, er moskeerne i Norge.

Baytun Nasr-moskeen

Beytun Nasr Camii
Moskeer i Norge - I 1

Baytun Nasr-moskeen er den største moske i Norge med en kapacitet på 5.000 mennesker. Moskeen er også kendt som Furuset-moskeen af de lokale. Moskeen ligger i den nordøstlige del af Oslo og har en storslået minaret på sydsiden. Moskeen har en moderne arkitektur, og dens vægmønstre og udsmykning blænder øjet.

Den centrale Ahl al-Sunnah-moské

Merkezi Ehli Sunnet Camii
Moskeer i Norge - I 2

Denne moské i Oslo er kendt for sin enorme størrelse, så meget, at den kan rumme to tusind fem hundrede mennesker ad gangen. Den blev bygget i 2006 af et pakistansk samfund, der bor i Norge. Det er også en meget populær moské blandt indvandrere og turister fra Sydasien. Som navnet antyder, er moskeen solidt forankret i sunni-traditioner, men den er også kendt for sin tilslutning til sufi-traditioner.

Den norske centralmoské

Norvec Merkez Camii
Moskeer i Norge - I 3

Centralmoskeen er en af de største moskeer i Norge. Denne moské, som tiltrækker øjet med sin storslåede struktur og skønhed, er også kendt som centrum for World Islamic Mission i Norge. Mere end syv hundrede mennesker kan bede i denne store moské på samme tid. Moskeens vægge, der er lavet af fliser importeret fra Spanien og Iran, er kendetegnet ved fascinerende udskæringer, der svarer til islamiske læresætninger og vers fra Koranen.Når man træder ind i moskeen, ser man lysekronen i midten af den store sal, som er importeret fra Tyrkiet. Tæppet under dine fødder er importeret fra Iran. Denne storslåede moské er også kendt som den største sunnimuslimske moské i Norge.

Islamisk kulturcenter i Oslo

Islam Kultur Merkezi Oslo
Moskeer i Norge - I 4

Bygningen blev åbnet i 1974 og er både en moské og et kulturcenter. Den er en af de ældste moskeer i Norge, og det, der adskiller den fra andre moskeer, er, at den byder folk fra alle religioner velkommen, og derfor har moskeen en interaktiv funktion. Moskeen er også et uddannelsescenter, der underviser i islamiske værdier og islamiske trosprincipper. Det er meget nem at komme til, så det er et af de foretrukne steder for muslimer i Norge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button