HaberlerAmerika Birleşik Devletleriİslamofobi

Bir Müslüman İle Tanış Etkinliği

Sanıyorum ki birçok yanlış düşüncenin arkasında ön yargılarla örülmüş bir duvar mevcut. Dünya genelinde de bilhassa İslamiyet’e bakış insanlar nezdinde bu boyutta. Bu haberimizde bu algıyı sona erdirecek bir projeyi sizlerle paylaşacağız.

Irvine şehrinde yaşayan bir grup müslüman bir alışveriş merkezinde insanların İslam hakkındaki kalıplaşmış yargılarını yıkmak için ‘Bir Müslüman ile Tanış’ adında bir etkinlik organize etti.

Yerel bir gazeteye röportaj veren etkinlik gönüllülerinden Haseeb Rahman şunları kaydediyor:

Ben sadece insanların, müslümanların da diğer insanlar gibi olduğunu, bizden korkmalarına gerek olmadığını anlatmaya çalıştım. Sporu severim, çocuklarım var, eğlenceli şeyler yaparım. İnsanların bizden korkmasını istemiyorum.

Meet a Muslim

Haseeb, bu etkinlikteki 50 gönüllüden yalnızca biriydi. Bazı insanlar müslümanların standına yaklaşmasa da bir kısmı uzaktan gülümseyip el salladı bazıları da gelip müslümanlarla tanışmayı denedi.

İşte Michael Scoma o gün ailesiyle alışveriş yaparken müslümanlarla tanışanlardan biriydi ve tanışma etkinliğinden sonra şu ifadeleri kullandı:

Hem çocuklarım açısından hem de benim açımdan müslümanlarla tanışmak güzel bir fırsattı. Çok fazla müslüman arkadaşımız yok. Bu da birkaç tane edinmek için güzel bir yol. Toplumdaki bilgisizliği yıkmak adına çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Bir gruptan arkadaşınız olursa grubuna karşı bakışınız da doğal olarak değişir.

Meet a Muslim 2

Daha İyi Anlaşılmak İstiyoruz

Gönüllüler etkinlik öncesinde epey gergin olduklarını ama geçenlerin yorumları sayesinde rahatladıklarını söylüyorlar.

Etkinliğin düzenlenmesinde yardımcı olanlardan biri olan Afreen Gaffar:

Benim için çok duygusal anlardı. İnsanlar durup bize sarıldı, bize teşvik edici sözler söylediler. İlk defa böyle bir tecrübem oldu. İnsanlar gerçekten çok samimiymiş. Kimse medyada söylenenlere kulak asmıyormuş meğer!

Oradan geçen bir Suriyeli mülteci olan Jay Moubayed:

Medyadakilerin İslam’ı yansıtmadığını herkes biliyor. Birçoğumuz haberlerde gördükleri kişiler gibi Ortadoğuluyuz. Mühendislerimiz var, doktorlarımız var. Bizler bu toplumun bir parçasıyız. Çocuklarımız burada büyüdü.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu