HaberlerEğitimGallerNamaz

Çocukları İçin Seccade Tasarlayan Babanın Hikayesi

Bugün sizleri modern dünyanın kıskacında çocuklarını namaza alıştırmaya çalışan bir babanın, çocukları namaza alışsın diye tasarladığı seccade hakkında bilgilendireceğiz. Hikayeyi okuyunca tekrardan çocuk olmayı hayal edeceksiniz.

MySalahMat

Galler’de Tasarım Teknolojisi alanında öğretmenlik yapan Kamal Ali, bilgisayarda çalışırken oğlu Hamza’nın secdedeyken ellerini, alnını nereye koyacağını bilemeyip hareketleri doğru yapamaması üzerine düşünmüş ve buna bir çözüm bulabilmek amacıyla internet üzerinden çocuklar için eğitici seccade arayışına girmiş. Aradığını bulamayınca da kolları sıvayıp tasarım yapmaya başlamış. Birkaç gün sonra, çocukların ellerini, ayaklarını, alınlarını ve burunlarını nereye koyacaklarını gösteren seccade tasarımını bitirerek Çin’deki bağlantılarıyla görüşmüş ve kısa süre içerisinde bir numune hazırlamış.

Cocuklar Icin Seccade
Çocuklar İçin Seccade

Kamal Ali, numuneyi eline aldığında abdest almayı öğreten tuş gibi birçok özellik gözünün önünde belirmiş ve arge aşaması yaklaşık olarak bir yıl sürmüş. Bir yıllık sürecin ardından ailesine karşı olan sorumluluklar sorun olmaya başlamış ve Kamal Ali kendi kendine “Bu işten kazanç sağlamalı mıyım, bu işten kâr yapmam doğru olur mu?” gibi sorular sormuş. Bu sıkıntılı süreçte istihareye yatmasının ardından “Bismillah” diyerek 2000 adet seccade üretime başlamış ve böylece MySalahMat doğmuş. Yatırım yapmak için kullanacak parası olmadığı için arkadaşıyla promosyon videolarını yayınladığı bir site oluşturmuş. Tüm endişelerine rağmen bu videolar sayesinde ürünler daha ulaşmadan maliyetin yarısını karşılayacak parayı toplayabilmiş ve ürünler üç ay içerisinde satılmış.

Cocuklar Icin Seccade 3
MySalahMat

İyi niyetle ortaya çıkan MySalahMat şu an iki yaşında ve dünyanın farklı yerlerinde yaşayan binlerce çocuğun namaz kılmayı öğrenebilmesi için onlara yol arkadaşlığı ediyor. Dünyanın farklı coğrafyalarındaki insanların kalbine dokunan Kamal Ali hepimize ilham oluyor. Allah, onun gibi insanların sayısının artmasını ve bizlerin de hayır peşinde koşan insanlardan olmamızı nasip etsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu