Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Çocuk Köşesi

Mutfağa Saklanan Küçük Aşçıları Ortaya Çıkaran 5 Kolay Tarif

Çocuklarınızla beraber yapabileceğiniz beş kolay yemek tarifi vereceğiz. Minik ellerin yeteneğini keşfetmek zamanı!

Patates Püresinden Civciv

Malzemeler

5 adet orta boy patates

1 ölçek tuz

Yarım havuç

5-6 adet zeytin

1 adet pipet

Yapılışı

Kabuklarını soyduğumuz patatesleri bir tencereye alıp tencerenin içini patatesleri geçecek kadar suyla dolduruyoruz. Orta ateşte kapağını kapatmadan 30- 35 dakika kadar pişiriyoruz. Bu süreçte çatal batırarak patateslerimizin pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. Pişen patateslerimizin suyunu süzdürüp soğumaya bırakıyoruz. Patateslerimiz soğurken soyacak yardımıyla havuçlarımızı soyabiliriz. Soyduğumuz havuçları gaga şeklinde kesiyoruz. Burada önce halka halka doğrayarak sonra üçgen şekli verebiliriz. Daha sonra hazırladığımız zeytinlerin çekirdeklerini ayırıp zeytinleri ikiye bölüyoruz. İkiye böldüğümüz zeytinlerin ortasından bir pipet yardımıyla daireler çıkarıyoruz. Soğuyan patateslerimizi geniş bir kaba alabiliriz. Bir ezici veya çatal yardımıyla haşlanan patateslerimizi iyice eziyoruz. Ezdiğimiz patateslerin içine iki ölçek tuz atıp ezmeye devam ediyoruz. Şimdi minik ellerin hünerini görme zamanı!

Ezdiğimiz patateslerden bir avuç alıp iki elimizle yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız püreyi hafifçe üstten bastırarak yassı bir görünüm elde etmeyi sağlıyoruz. Yassı görünüm elde ettiğimiz püreyi bir tabağa bırakıyoruz. Bir avuçtan daha az olacak şekilde patates alıp yine yuvarlıyoruz. Pürüzsüz bir yuvarlak elde edince yassı haline getirdiğimiz pürenin üstüne koyuyoruz. Böylece civcivlerimizin gövdesi ve baş kısmı hazır oluyor. İkiye böldüğümüz zeytinleri (zeytinler büyükse dörde de bölünebilir) yuvarladığımız küçük pürenin, yani civcivimizin baş kısmının sağ ve sol üst kısımlarına yerleştirip göz yapıyoruz. Kestiğimiz havuçları gözlerin biraz aşağısı ve ortasına yerleştirip gaga görünümü veriyoruz. Civcivlerimiz hazır!

Ekmek Pizza Tarifi

Ekmek Pizza Tarifi
Mutfağa Saklanan Küçük Aşçıları Ortaya Çıkaran 5 Kolay Tarif 1

Malzemeler

1 adet domates

1 adet yeşil biber

1-2 dilim beyaz peynir

2 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin

5-6 dilim ekmek (Bayat ekmekler değerlendirilebilir)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için kaşar rendesi

Yapılışı

Domatesi ve biberi küp küp doğrayıp bir kaba alıyoruz. Dilimlediğimiz zeytinleri de aynı kaba boşaltıyoruz. Birkaç kez karıştırıp dilimlenmiş peynirlerimizi kabın içerisine ufalayıp karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı bir kenara bırakıp içerisine yağlı kağıt yerleştirdiğimiz tepsiye dilimlenmiş ekmekleri diziyoruz. Ekmeklerin üzeri için küçük bir kapta zeytinyağını ve istediğimiz baharatları karıştırıyoruz. Bir fırça yardımıyla ekmek dilimlerinin üstüne sürüyoruz. Ekmeklerin üzerine bir yemek kaşığı yardımıyla hazırladığımız karışımı yerleştiriyoruz. Küçük bir kaseye ekmeklerin üzeri için göz kararı kaşar peyniri rendeliyoruz. Rendelediğimiz peynirleri ekmeklerin üzerine yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Muzlu Dondurma Tarifi

Muzlu Dondurma Tarifi
Mutfağa Saklanan Küçük Aşçıları Ortaya Çıkaran 5 Kolay Tarif 2

Malzemeler

2 adet muz
2 yemek kaşığı süt
2 çay kaşığı kakao (isteğe bağlı)
1 adet buzdolabı poşeti
Üzeri için pasta süslemeleri

Yapılışı

Muzları dilimleyerek buzdolabı poşetine koyuyoruz. 4-5 saat derin dondurucuda bekletiyoruz. Dondurucudan çıkarılan muzları ve sütü mutfak robotunun haznesine yerleştiriyoruz. İlk önce en düşük daha sonra hızlı kademesinde kıvam alana kadar çekmeye devam ediyoruz. (Dileyen bu kısımda kakao ekleyebilir.) Yarı katı bir kıvam alınca bir kaba boşaltılıp yarım saat kadar derin dondurucuda bekletiyoruz. Derin dondurucudan çıkarılınca ister külahta ister kapta servise hazırdır. Üzeri istenen malzemelerle süslenebilir.

Çikolatalı Kek Topları Tarifi

Cikolatali Kek Toplari Tarifi
Mutfağa Saklanan Küçük Aşçıları Ortaya Çıkaran 5 Kolay Tarif 3

Malzemeler

500 gram hazır kek
1 paket (200ml) krema

Üzeri için;
160 Gram çikolata

Süslemek için;
Hindistan cevizi tozu ve pasta süsü

Yapılışı

Geniş bir kap alalım. Kabın içerisine kekimizi ufalayalım. Üzerine krema ilave edelim. (Cıvık bir kıvam almamasına dikkat edelim.) Güzelce karıştıralım. Kıvam alınca ceviz büyüklüğünde toplar yapalım. Hepsi bitince biraz buzdolabında dinlendirelim. Bu sırada çikolatamızı benmari usulü eritelim. Bir tepsiye yağlı kâğıt serelim. Dinlendirdiğimiz kek toplarını çikolataya batırıp tepsiye dizelim. Üzerini dilediğimiz süsler ile süsleyelim. Çikolatasının donması için yarım saat dolapta bekletelim. Kek toplarımız servise hazır!

Meyve Salatası Tarifi

Meyve Salatasi Tarifi
Mutfağa Saklanan Küçük Aşçıları Ortaya Çıkaran 5 Kolay Tarif 4

Malzemeler

Yaz mevsimi için: Kiraz, çilek, karpuz, kavun, şeftali, yeşil elma
Kış mevsimi için: Portakal, kivi, nar, muz, elma

Yapılışı

Bulunduğumuz mevsime göre bir veya iki kişilik meyveleri yıkayarak, hepsini küp küp doğruyoruz. Doğradığımız meyveleri tek bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz. Salatamız hazır. Dilediğiniz meyvelerle deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu