HaberlerBaşarı HikayeleriEngel TanımayanlarFilistin

Bir Bacağını Kaybetti Ama Umudunu Kaybetmedi

Umudun hiçbir vakit yitirilmemesi gerektiğini bize öğreten insanlar var çevremizde. Engellerin engel olmadığını onlar vesilesiyle öğreniyoruz. Bu örnek haberse gönlümüze en naif bağlarla bağlı olan Filistin’den geliyor.

Kemik kanseri sebebiyle bacağını kaybetmiş Filistinli bir mülteci, nakit sıkıntısı çeken  okuluyla ilgili farkındalık oluşturabilmek için Everest Dağı’na tırmanma girişiminde bulundu. Çünkü okulun finansmanları, desteği %83 oranında kesme kararı almıştı.

Filistinli mülteciler hayallerini gerçekleştirme hakkına sahipler. Bu tırmanışla, her şeyin mümkün olduğunu kanıtlayacağım.

diyerek yola çıkan Jarah al-Hawamdeh “Farkındalığı artırarak, bu işin sonunda bana eğitim veren okula 1 milyon dolar toplamayı umuyorum.” diye de ekledi.

Jarah al Hawamdeh

Halihazırda 750 Filistinli mülteciye eğitim veren okul için para toplama teklifinde bulunan Al-Hawamdeh, 3 Nisan’da ilk adımını attı ve 14 Nisan’da Everest Dağı’nın ana kampına ulaştı.

Okulumu açık tutmak için ilk adımımı 3 Nisan’da attım ve 14 Nisan’da 17.500 daha, sonunda Everest Ana Kampına (5364 m) ulaştım. Ben bana düşeni yaptım, siz de kendi üzerinize düşeni yapın.

mesajıyla diğer insanları da bu seferberliğe davet etti.

Ürdün’ün başkenti Amman’da bir mülteci kampında yetişen El-Hawamdeh, Filistin’in ilk yapay uzuvlu lisanslı dağcısı. Geçen yıl, el-Hawamdeh, Afrika’daki Kilimanjaro Dağı’na, kanser hastaları hakkında farkındalık oluşturmak için tırmanmıştı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu