HaberlerRamazan Söyleşileri

Bi’ Dünya Haber’de Ramazan Başlıyor

Yarın mübarek Ramazan ayının ilk gününü idrak edeceğiz. Pandemi şartları sebebiyle içimizde bir burukluk oluşsa da bu günlerin geçeceğini düşünerek umudumuzu diri tutmaya çalışıyoruz. En azından bulunduğumuz şartlar içinde neler yapabiliriz kısmına odaklanmak ise en makul seçenek. Bizler de Bi’ Dünya Haber ekibi olarak Ramazan ayında evlerine kapanmak zorunda kalan siz değerli okuyucularımız için, bu durumu bir fırsata çevirmek istedik.

Bu Ramazan ayı boyunca birbirinden güzel haberler, içerikler ve yeni seriler ile evlerinize konuk olmaya devam edeceğiz.

Peki mübarek Ramazan ayında sizleri neler bekliyor?

Dünyanın her köşesinde neler olduğunu anlamak için yapılmış söyleşiler bekliyor mesela. Dünya haritasını gözünüzün önünde canlandırın. Haritanın bir ucunda kalan Avustralya’dan da söyleşimiz olacak, diğer uçta kalan Kanada’dan da. Aynı şekilde Uzak Doğu’ya yönelip Japonya’daki Ramazan’ı yansıtmaya çalışırken İslam’ın hızla yükselmekte olduğu Güney Amerika kıtasına uzanıp, Arjantin’deki durumu resmetmeye çalışacağız.

Yeri gelecek Türki cumhuriyetlere kulak vereceğiz, yeri gelecek Afrika’nın çeşitli ülkelerine misafir olacağız. Bununla birlikte Balkanları, Orta Doğu’yu ve Kuzey Afrika’yı ve Pasifik ülkelerini de ihmal etmeyeceğiz tabii ki. Özetle, Ramazan’ı, her gün farklı bir ülkede yaşayan bir Müslümanın gözünden aktaracağız.

Ramazan Soylesileri
Bi' Dünya Haber'de Ramazan Başlıyor 1

Röportajları yaparken de yine çeşitliliği esas alacağız. Yeri gelecek sonradan İslam’la şereflenen birisine mikrofon uzatacağız, yeri gelecek o ülkedeki bir belediye çalışanından dinleyeceğiz sorularımızın cevaplarını. Muhatabımız bazen bir üniversite öğrencisi olacak bazen ise İslam’ın yayılması için binlerce kilometre ötede davet çalışmaları ile uğraşan bir vaiz.

Bunun dışında pandemi sürecinde Müslümanların yaptığı güzel işleri haberleştirip toplumda örneklik davranış sergileyenleri göstereceğiz. Böylece aynı şartlar altında bulunan kişiler için birbirimize ilham kaynağı olmayı umuyoruz.

Çocuk köşesi ve Bi’ Dünya Liste kısmında ise bir yandan çocuk ve Ramazan ilişkisi nasıl olmalıdır sorusunun yanıtını ararken, diğer yandan sizlere yol gösterebilmek için Ramazan’da çocuklarla yapabileceğiniz etkinlikleri anlatacağız. Bununla birlikte Ramazan temalı çocuk kitaplarını da yine sizler için inceleyeceğiz.

Hepsi Bir Tık Uzağınızda Olacak

Özetle çok keyifli ve güzel şeyler okuyacağınıza eminiz. Tüm bunları WhatsApp veya Telegram haber hattından da paylaşacağız. Onlara dahil olup tüm gelişmeleri kolayca öğrenebilmek için iletişime geçebilirsiniz.

Tüm bu gelişmeleri Mobil uygulamamız üzerinden takip etmek de mümkün.

Tüm bunları sosyal medyada paylaşacağız. Ayrıca sosyal medyada ramazana özel ürettiğimiz içerikler de üretmeyi planlıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu