HaberlerEndonezyaHac-Umre

104 Yaşında Hac İçin Yollarda

Aşkın, sevginin, özlemin yaşı yoktur. Öyle değil mi sizce de? Sanırım bu haberimiz bunu fazlasıyla kanıtlıyor nitelikte. İşte böyle bir aşk ve azim örneği için Endonezya’ya uzanalım.

104 yaşındaki Maria Marghani Mohammed Endonezya’dan, hayatında en çok gerçekleştirmek istediği şey olan hac ibadetini yerine getirmek için çıktığı yolda Cidde’ye ulaştı.

Bu yılın, en yaşlı hacıları arasında olan yaşlı teyzemiz, Kral Abdulaziz Uluslararası Havaalanı’nda özellikle Kültür Bakanı Abdulhaliq al-Zahrani tarafından memnuniyetle karşılanırken, aynı zamanda Cidde’deki Endonezya konsolosluğu ve birkaç Suudi medya grupları tarafından da bekleniyordu.

104 Yasinda Hac Icin Yollarda

Endonezya dünyadaki en yüksek Müslüman nüfusuna sahip ülke olup yaklaşık 221.000 kişi ile yıllık hacı kontenjanının en yüksek olduğu ülke.

Her sene dünyanın her bir yanından Müslümanlar İslam’ın beş temel şartından biri olan hac ibadetini gerçekleştirmek üzere Mekke’ye geliyorlar.

Dini bir terim olarak hac, “Belirli bir zamanda usulüne uygun olarak ihrama girdikten sonra Arafat’ta vakfe yapmak, Kâbe’yi tavaf ederek ziyaret etmek ve diğer bazı dini görevleri yerine getirmek” suretiyle yapılan ibadeti ifade eder. Bu ibadeti yerine getirene hacı denir.

Ayrıca İslam’ın beş temel esasından biri olan hac; İslam’ın evrenselliğini, birlik ve beraberliğini, ırk, renk, cinsiyet, dil, ülke ve kültür ayrımı yapmadan mü’minlerin kardeşlik ve eşitliğinin temsil edildiği bir ibadettir. Her sağlığı yerinde olan ve ekonomik darlık çekmeyen yetişkin bir Müslüman hayatında en az bir kere hac ibadetini yapmakla mükelleftir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu