HaberlerAmerika Birleşik DevletleriKültür-Sanat

Bir Fincan Kültür: Muslims Of The World

Dünya genelinde Müslümanlara yönelik olumsuz önyargıların bulunduğu dönemde, insanları bir araya getiren ve birbirlerini dinlemeye teşvik eden kafeler, çoğumuzun ihtiyaç duyduğu mekanlar arasında yer alıyor. İşte bu haberimizde sizlere, bir kafeden daha fazlası olan “Muslims of the World”den bahsedeceğiz.

Başlangıç hikayesi Sajjad Shah tarafından 2014’te açılan “Muslims of the World (MOTW)” sayfasına kadar uzanan kafe, Indianapolis’te ziyaretçilerine kahve kokusu ve Fransız hamur işleriyle leziz bir deneyim sunuyor.

Yazdığı kitaplarla tanınan ve kafeyi Fatimah Shah’la birlikte işleten Sajjad Shah, MOTW kafenin temel amacının insanları bir araya getirmek ve birbirleri hakkında fikir sahibi olmasını sağlamak olduğunu söylüyor.

MOTW Coffee Pastries
MOTW Coffee & Pastries

Her ne kadar kafenin ismi “Muslims of the World” olsa da müşterilerin çoğunluğu Müslüman değil. Zaman zaman kafede İncil tetkiki de yapılıyor. İsminde “Müslüman” kelimesi geçen bir kafede İncil tetkiki yapılması bizlere şaşırtıcı gelebilir. Fakat Sajjad Shah bunun Müslüman olmak ya da olmamakla ilgili olmadığını, içinde tüm insanları bir araya getirmenin bulunduğu daha güçlü bir mesaj barındırdığını belirtiyor.

İnsanlar için önemli olan konuların konuşulması önemseniyor. Fırsat oldukça gündemdeki konularla alakalı konuşmacılar kafeye davet ediliyor. Filistin’de Sheikh Jarrah mahallesinde yaşanan olaylar ve devamında dünya kamuoyunda bu meselenin sıkça konuşulması üzerine, kafelerine üç Filistinli konuşmacıyı davet ettiklerini ve Filistin meselesini ele aldıklarını ekliyor.

Kafede İspanyolca, Japonca, İngilizce, Arapça, Fransızca, Urduca sipariş alabilen ve tamamı kadınlardan oluşan Cezayirli, Ürdünlü, Dominikli, Yemenli ve Nijeryalı çalışanlar bulunuyor. Müslüman olsun ya da olmasın mümkün olabildiğince çok insanı bir araya getirebilmeyi amaçlıyorlar.

Bir gün yolunuz Indianapolis’e düşerse burada bir fincan kahve içmeyi ve beraberinde getirdiklerini unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu