HaberlerCamiSağlıkTürkiyeYardım Faaliyetleri

Hasanpaşa Camii’nden Kızılay’a Kan Bağışı Yardımı

İnsanlık olarak son derece zor bir dönemden geçmekteyiz. Dünyayı saran virüsün psikolojik etkileri olduğu gibi, pek çok sektör ve alanda da aksamalara ve sıkıntılara yol açtığı yadsınamaz bir gerçek. Sağlık sektörü de bu alanlardan birisi. Halkımızın virüsle mücadele kapsamında sosyal yaşamında kesintilere gitmesiyle birlikte kan bağışlarında düşüş baş göstermişti. Bunun üzerine kan bağışı için farklı kampanyalar yapılmaya başladı. Haberimizde bu kampanyalarda birini sizlerle buluşturacağız.

Kadıköy Hasanpaşa Camii imam hatibi Levent Uçkan, Kızılay’a yardım amacıyla Hasanpaşa Camii’nde yapılan kan bağışı kampanyasına 116 kişinin iştirak ettiğini ve bu vesileyle yaklaşık 350 kişiye yaşam umudu olduklarını açıkladı. 2013 yılından bu yana devam eden Hasanpaşa Camii’nde şu ana dek 4000 ünite kan toplandığını belirten Levent Uçkan, sözlerine yılda 2 defa (bazen 3) Kızılay’ı camilerinde misafir ettiklerini ekledi.

Hasanpaşa Camii’nde daha önce vesile olduğu güzellikler vasıtasıyla 2018 TDV Uluslararası İyilik Ödülleri kapsamında ödüle layık görülen Levent Uçkan, camii cemaati tarafından da çok sevilen bir isim olarak tanınıyor. Böyle zor zamanlarda güzel haberlere belki de hiç olmadığı kadar çok ihtiyacımız var. Bu güzelliklere vesile olan herkesten Allah razı olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu