İlham Veren Projeler

Nisa Akademi

Yetmiş altı il ve sekiz ülkede ilmi çalışmalar gerçekleştiren Nisa Akademi, sanal bir medrese deneyimi yaşamak isteyip ilmî çalışmalarda istikrar sağlamak isteyen hanımlara yardımcı olmak için yola çıkmış. Henüz üniversite sıralarında ilmî çalışmalar için bir araya gelen birkaç hanım, ilimde derinleşme sevdalarının tohumlarını bu yıllarda atmış.

Aynı Derde Sahip Olanların Yolculuğu

Ayni Derde Sahip Olanlarin Yolculugu
Nisa Akademi 1

Başlangıçta İFAM Nisa Akademi olarak yola çıkan grup, İFAM müfredatından etkilenerek içlerindeki medrese eğitimi alma ukdesini bir nebze olsun dindirme niyeti ile yolculuklarına başlamış. İhsan Şenocak ve diğer hoca efendiler ile görüşmeleri sonucunda, onların da destekleri ile kendilerine bir ilmî müzakere meclisi kurmuşlar. Zamanla bu grup hem ülkemizde hem de yurt dışında farklı bölgelere yayılmış.

Grup genelinde bir araya gelen hanımlar, sıkı bir ilim yolculuğuna giriyor. Yıl boyu online dersler üzerinden müzakereler gerçekleştirip aynı zamanda ümmetin alimlerinden de faydalanarak medrese eğitimini evlerine taşıyorlar.

Uhuvveti Önceleyen Bir Grup Hanım

Sünnet konusunda oldukça hassas olan grup üyeleri, ümmetin hanımlarının ihtiyaçlarına uygun olarak her yıl farklılaşan bir ilmî yolculuğa çıkıyor. Başlangıcı akaid ilmi ile yapan akademi üyeleri, ümmet alimlerinin tavsiyeleri ile her yıl farklı bir konu üzerinden müzakereler gerçekleştiriyorlar.

Gruba katılmak için ilme karşı iştiyaklı olmak ve ailenin rızası ile katılmak yeterli. Buna ek olarak, grubun lise öğrencilerine yönelik olarak da çalışmaları mevcut.

Uhuvveti Onceleyen Bir Grup Hanim 1
Nisa Akademi 2

Nisa Akademi’den 5 Ders Serisi

  1. Akaid- İhsan Şenocak
  2. Minhacul Abidin- Nureddin Yıldız
  3. Herkes için Siyer – Muhammed Emin Yıldırım
  4. Tarih Sohbetleri – Ebubekir Bakılan
  5. İslam ve Aile – Mahmut Sami Gülcü

Ömrünün en güzel dönemlerini ilimden geri kalmayarak yaşamak isteyen hanımlar, Nisa Akademi ile bir ilim yolculuğuna çıkma şansı elde ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu