Haberlerİngiltere

Peygamberin Mevlidi Kutlaması: Blackburn’de Sevgi ve Uyumun Yayılması

Her yıl Mevlid Kandili’ni idrak ederken aklımıza şu dizeler gelir: 

“Muhabbetten Muhammed oldu hâsıl, 

Muhammedsiz muhabbetten ne hâsıl?”

İslam medeniyeti, sevgi ve muhabbet üzerine kuruludur. Efendimiz (s.a.v) ‘in hayatı da bu muhabbete en güzel örneği teşkil eder. Yaradılışı, doğumu, yaşayışı, çektiği tüm sıkıntılarda Allah’a yönelerek onunla muhabbetini artırması… Dünyaya gelişinden önce, yaşamı boyunca ve vefat ettikten sonra; her aşamada, her an sevgi ve muhabbet ile anılan, tüm güzelliklerin O’na atfedildiği bir peygamber! Kutlu bir sevgili. İsmi her anıldığında kalbimizi ısıtan Allah’ın yarattığı en kıymetli varlık.

O’nun ümmeti olmak çok büyük bir lütuf. İşte bu lütfun farkında olan Müslümanlar olarak O’nun doğduğu Rebiyüllevvel ayını, haftayı, günü; coşkuyla, sevinçle, O’nu bolca anarak geçirmek yıllardır devam ettirdiğimiz bir gelenek. Bu yıl da Rebiyüllevvel ayında sevgi ve muhabbetle doluyuz, kutlu doğum haftasını sevdiklerimizle hediyeleşerek, sadakalar vererek idrak etmeye çalışıyoruz. Bu haberimiz de bu güzel zamanı insanlara gül dağıtarak O’nun doğuşunu kutlayan, sevgiyi, güzelliği yaymaya çalışan bir topluluk ile alakalı.

Blackburn’un merkezinde, topluluğun, 26 Eylül 2023 tarihinde sevgiyi ve muhabbeti yansıtan güzel bir kutlama gerçekleşti. Bu canlı şehrin sokakları, sınırları bir iyilik hareketi ile aydınlandı. Ilm City ve Sultan Bahu Trust adlı Müslüman gönüllüler, Hz. Muhammed’in (s.a.v) doğumunu kutlama amacıyla bir araya geldi. Görevleri neydi? Sevinci paylaşmak ve sevgiyi yaymak! Aynı zamanda tabii ki Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) adının güzelliklerle, güllerle anılması.

mevlid

Etkinlik, As-Siraat tarafından düzenlenen “Şehirde Mevlid” ulusal girişiminin bir parçasıydı ve Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) doğumunu, medliv kandilini kutlamaya adanmıştı. Gönüllüler, gül ve şekerlerle hazırladıkları paketleri şehrin belirli noktalarında insanlara dağıtarak, müslüman ya da gayrimüslim birçok kişinin yüzünde tebessüm oluşturdular.

Bu güller aşk, sevgi ve güzellikle ilişkilendirilen güçlü semboller olarak oradaydı ve bu, gönüllüler için başkalarıyla Müslüman inancını konuşma fırsatını yarattı. Gönüllüler sadece güller dağıtmakla kalmadılar; hikayeleri paylaştılar, dinlediler ve Mevlid kutlamalarının önemini açıkladılar. 

Grup adına konuşan bir sözcü,

Allah’ın yarattığı en güzel varlığın, Allah’ın Elçisi’nin gelişini kalpten sevinç ve mutlulukla ifade edebildik, gül ve şekerlerle ırk veya inanç ayrımı yapmaksızın geniş bir topluluğa dağıtarak bunu başardık.

Bu tarz faaliyetler, İslam’ı sevgi, muhabbet ve hoşgörü dini olduğunu, güzellikleri tüm insanlığa yaymak üzere olduğunu insanlara göstermek aynı zamanda İslamı insanlığa anlatmak, tebliğde bulunmak için önemli adımlar. Bu etkileyici etkinliğe geri dönüp baktığımızda, küçük iyiliklerin insanlar arasındaki uçurumları kapatabileceğini, insanların minik adımlarla bir araya getirebileceğini, muhabbet edebileceklerini bize gösteriyor. Bu gönüllüler sadece Peygamberimizin Mevlidini kutlamakla kalmadılar, aynı zamanda İslam’ı çok güzel bir şekilde temsil ettiler, zihinlerde hoş, kalıcı ve sevgi dolu bir anı bıraktılar.

Kaynak
AboutIslam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu