HaberlerHac-UmreSuudi Arabistan

2023 Hac Sezonu Başlamaya Hazır

İslam’ın şartlarından biri olan ‘Hacca Gitmek’, her Müslümanın hayatında gerçekleştirmesi gereken bir ibadettir. Her yıl Kurban ayında gerçekleşen Hac sezonu, bu yıl da Müslümanların herhangi bir güvenlik, trafik problemi yaşamasını engelleyecek şekilde hazırlandı ve Suudi İçişleri Bakanlığı ve Hac güvenlik güçlerinin liderleri tarafından cuma günü Mekke’de gerçekleşen basın toplantısında tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.

Hac Güvenlik Komitesi başkanı ve kamu güvenliği müdürü olan Korgeneral Muhammed El- Bassami, bu yılki hac sezonu için gerçekleştirilen toplantı sırasında: ”İçişleri Bakanı ve Yüksek Hac Komitesi Başkanı Prens Abdulaziz bin Saud bin Naif tarafından onaylanan bilgiye göre, her türlü güvenlik vakasının ve açıklamalarının hızlı bir şekilde izlenmesini sağlayacak sahadaki güvenliği sıkılaştırmaya odaklanıldı.”

Bu plan suçla mücadele, yankesicilikle mücadele ve hacıların güvenliğini ve güvenliğini etkileyen herhangi bir olumsuz duruma karşı önleyici tedbirler alınmasını içeriyor.” Mekke girişlerinden itibaren başlayan güvenlik kontrollerinin, kutsal mekanlarda ve bu yol üzerinde bulunan yerlerde sıklaştırıldığı belirtildi.

hac sezonu
2023 Hac Sezonu Başlamaya Hazır 1

Devlet Güvenlik Başkanlığı Özel Acil Durum Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Muhammed Al- Omari’nin belirttiğine göre Mekke ve Medine’deki kutsal mekanlarda güvenliği sağlamak, Hac kurallarının ihlalini engellemek, kalabalık insan topluluğunu kontrol etmek, yetkili dışındaki kişilerin yanlış davranışlarını engellemek ve var olan düzeni korumak için tüm hazırlıklar tamamlandı. Oluşabilecek herhangi bir acil durum anını kontrol edebilmek için gerekli planlamaların da tamamlandığı ayrıca belirtildi.

Bu yılki hac sezonu için gelen hacı sayısının Mekke Rotası girişimi kapsamında 238.708 ve Krallık dışından da 1.604.772 kişi olduğu belirtildi. Suudi güvenlik yetkililerin de belirttiği gibi oluşabilecek tüm durumlara karşı önlemler alındı. Umarız ki bu yılki hac sezonu, hayırlısıyla gerçekleşen bir hac sezonu olarak tamamlanır.

Kaynak
ArabNews

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu