HaberlerLübnan

Boruya Sıkışan Kedi Lübnan’da Ses Getirdi

Bir keresinde Hz. Aişe annemiz hırçın bir deveye binmişti. Hayvanı sakinleştirmek için onu sert bir şekilde ileri geri götürmeye başladı. Nebiyy-i Muhterem Hz. Aişe’ye:

Hayvana yumuşak davran! Çünkü yumuşaklık nerede bulunursa orayı güzelleştirir. Yumuşaklığın bulunmadığı her davranış çirkindir.

(Müslim, Birr, 78, 79).

Yukarıda alıntıladığımız hadiste de gördüğümüz üzere Allah Rasulü (sav) hayvanlara yumuşak davranmamız gerektiğini söylüyor. İslam dininin hayvanlara verdiği değeri burada ve başka yerlerde görüyoruz. Bu haberimizde, kediler için seferber olmuş bir gönüllü grubunun bir hayvanı nasıl kurtardığını sizinle paylaşacağız. 

Lübnan Hayvanları Kurtarma Derneği gönüllülerinin belirttiğine göre, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta kurtarma ekipleri insanların katıldığı bir kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Yapılan habere göre yağmur sularının tıkadığı boruda sıkışan küçük bir kedi kurtarıldı.

Yavru kedi

Lübnan Hayvan Derneği başkan vekili Maci Şi’ravi Roturz Tv’ye yaptığı açıklamada; iki gün önce bir kedinin binanın çatısında doğum yaptığını ve bina sakinlerinden birinin kediyi ve yavrularını binada istemeyip kovması üzerine yavrulardan birinin çatıda bulunan yağmur borusuna sıkıştığını belirtti.

Başkan vekili kediyi kurtarmak için bir süredir uğraşıldığını belirtti. Bu uğraşların sonunda ekipler tel kameraların yardımıyla yavru kediyi bulunduğu yerden kurtardı. Hayvan gönüllüleri ve insanların yanı sıra bazı politikacıların ve Beyrut yetkililerinin de toplanmasına neden olan bu sorun, kedinin kurtarılmasıyla çözüldü. 

Görüldüğü üzere hayvanlara gösterdiğimiz muameleler, onların canlarının yanmasına sebep olabiliyor. Bunun için onlara şefkatle, yumuşaklıkla yaklaşalım. 

Kaynak
ALWATAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu