Hakikatten Hikâyeye Bi’ Âlim Hikâyesi Başlıyor!
“Âlimler, peygamberlerin vârisleridir. Şüphesiz peygamberler ne altın ne de gümüşü miras bırakırlar. Peygamberler miras olarak ancak ilim bırakırlar.” Hadis-i şerif de buyurulduğu gibi âlimler sonsuz bir ilim hazinesini miras olarak alırlar. Yaşadıkları hayatların her anını İslâm’ın hizmetine sunup bu mirasa layık birer vâris olabilmek için nefislerini Allah’a satarlar. Âlim, ilme onu öğrenmek ve öğretmek için değil; bizzat yaşamak ve yaşatmak için talip oldular.
Günümüzde her anlamda güzel ahlâkın, terbiyenin, iradenin, vefanın ve ihlaslı bir imanın yaşandığı böylesine hayatların örnekliğine ihtiyacımız var. İşte bu niyetten yola çıkarak adlarını duyduğumuz ama yaşamlarına vâkıf olmadığımız o peygamber vârislerinin rahle başlarına oturarak, onların değerli hayatlarına misafir olmak istiyoruz. Onlar, vefatlarından sonra dâhi yüz binlerce insanı irşat etmeye devam ederek her birimizi o kutlu Peygamberin yolundan gitmeye davet ediyorlar. Biz de bu büyük adamların erdem timsali ve bir o kadar da ilginç yaşamlarından, kaybolan yaşamlarımıza birer pay çıkartmak istiyoruz.
Yaşanmış bir hayat hikâyesinden uyarlanmıştır alt başlığıyla başlanılan bu yeni yazı serimizde birçok âlimimizin yaşadığı gerçek olayları tarih sayfalarından alıp, tozlarını üfleyerek satırlara taşıyacağız. Ahiret yolunda dünya durağından geçerken sırât-ı müstakîm rotasını bize gösterecek olan ilim neferlerimizin hayatlarındaki en mühim anlarını öyküleme metoduyla resmetmeye gayret edeceğiz.
Kısa öykünün heyecan uyandıran ezgilerinden faydalanarak siz kıymetli okuyucularımızla beraber kâh bin yıl öncesine gideceğiz, kâh yakın tarihe uzanacağız. Belki kendi şehrimizde meftun bir isimle tanışacağız, belki de geçerken vakit namazını kılmak için girdiğimiz bir camiye ismini veren bir âlimle tevafuk edeceğiz.
Bazen sekizinci yüzyıla gidip Ebu Hanife’nin (r.a.) hapishanedeki ölümlü kırbaçlarının seslerini duyacağız bazen de geçen yüzyıla giderek hapishaneyi medrese-i yusufiye yapan Gönenli Mehmed Efendi’yi (r.a.) izleyeceğiz. On beş yıl kaldığı kuyudan otuz cilt eser yazdıran İmam Serahsi ’den (r.a.) sabrı, genç yaşında baş müderrisliği bırakıp hakkı aramaya başlayan İmam Gazali’den (r.a.) iradeyi, bir cümle Peygamber sözü için binlerce hadis rivayeti ezberleyen İmam Buhari’den (r.a.) Allah vergisi yeteneği Allah yolunda harcamanın gayretini öğreneceğiz. Bir bakışıyla zar tutan ellere dava kalemi tutturan, nice virane ehillerden aksiyon üstatları çıkaran Arvasi Hazretleri’nden özü; birden çok kuşağın imansızlık cereyanına siper olan Said Nursi Hazretleri’nden de sözü dinleyeceğiz.
Ve daha birçok mühim isimden alacağımız payeye siz kıymetli okuyucularımızı da davet ediyoruz. Hakikatten hikâye edilen kıssalardan mühim birer hisse almak için sizleri satırlarımıza bekliyoruz.
İstanbul Üniversitesi Felsefe ve Sosyoloji bölümlerinden mezun oldu. Yazım hayatı 2010 yılında kısa hikâye ve öykülerle başladı. Muhtelif yayınevlerinde editörlük ve kitap özeti yazarlığı yaptı. Kolektif öykü kitaplarına yazar olarak katkıda bulundu, yazıları muhtelif dergilerde çevrimiçi ve matbu olarak yayınlandı. İlk romanı “Doğru Yol Ekspresi” Motto Yayınları tarafından yayınlanarak 2021 yılında okuyucuyla buluştu.