HaberlerFilipinlerHidayet Öyküleri

Filipinler’de 59 Kişi İslam’a Girdi

Pazartesi günü, yani 10 Aralık 2018’ de 59 Filipinli, bir IERA konferansından sonra Müslüman oldular. IERA, açılımı İslami Eğitim ve Araştırma Akademisi olan İngiltere tabanlı, Müslüman eğitimcilerin çalıştığı bir kuruluştur.

Yeni Müslüman olan bu şerefli insanların öyküsü Ebu Bekir Arabî tarafından bir Filipinler adası olan Tingtingon’ un Cebu köyünde konferans vereceğini Facebook üzerinden duyurmasıyla başladı. Konferansın konusu ise İslam’ ın neden seçilmiş din olduğuydu. Bu konferanstan sonra toplam sayıları 59 a varan Filipinliler, IERA’ nın önde gelen uzmanlarından Fazlı Burhan’ ın eşliğinde şahadet getirip Müslüman oldular.

Konusma

Geçtiğimiz ay bir Pazar günü ise mücahit bir grup Müslüman ve IERA’ nın birlikte yaptığı organizasyonda bir mucizeyle karşılaştılar. Yine Filipinlerde, bu sefer merkez köylerden Bantayan adasında bütün köy topluca İslam’a girdiler.

Müslümanların kalabalık bir Katolik Filipinli topluluğunun arasında yüzde 8’lik bir payları var. Böyle diyince az gibi geliyor olabilir fakat Filipinlerin nüfusu düşünülünce yaklaşık 5 milyon Müslüman’a tekabül ediyor.

İslam Filipinlere ilk olarak maden bakımından zengin bir bölge olan güney bölgesi Mindanao‘dan 13. Yüzyılda girmiştir. Bu da Hıristiyanlıktan yaklaşık 200 yıl öncesi demek.

Kaynak
muslimcouncil.org.hk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu